Genelkurmay ile CHP arasındaki tartışma, kritik bir davaya dönüşüyor.

CHP, Balyoz davasından yargılanan komutanları tanık olarak dinletecek. Manisa milletvekili ve Genel Sekreter yardımcısı Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in cezaevindeki tutuklu komutanlara ''Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı” mesajı gönderdiğini iddia etmiş, Genelkurmay ise bunu yalanlayarak dava açılacağını bildirmişti.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, CHP’li Özel, dava açılması halinde duruşmada tanık göstereceklerini, komutan ailelerinden de bu yönde mesajlar geldiğini söyledi.
Özel, bu mesajın Orgeneral Necdet Özel ile Başbakan Erdoğan arasında yapılan 30 Ocak tarihli görüşmenin ardından tutuklu ailelerine gönderildiğini belirterek, “Genelkurmay Başkanı 30 Ocak’ta ne konuşmuş anlatsın” dedi. CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba da '' Orgeneralliğe kadar yükselmiş insanlardan aldığımız bilgiler bunlar. Halen Genelkurmay karargâhında görev yapan rütbeli personel, aracı sıfatıyla cezaevine giderek Orgeneral Özel’in mesajlarını tutuklu komutan ve ailelere iletti” dedi.

CHP'li Özel ve Ağbaba, partisinin Balyoz ile ilgili raporunu açıklarken Orgeneral Özel'in, cezaevindeki silah arkadaşlarına '' Merak etmeyin bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğim” dediğini, daha sonra da '‘Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı” mesajını yolladığını öne sürmüştü. Genelkurmayın buna tepki gösterip yalanlaması ve dava açacağını bildirmesi üzerine CHP de ''Tanık göstermeyi'' kararlaştırdı.
Özel: Başbakan saflığımdan yararlandıÖzel: Başbakan saflığımdan yararlandı