Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde, 13 Mayıs 2014’te meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin hukuk mücadelesi sürüyor. Ailelerin, maden şirketi aleyhine açtığı maddi ve manevi tazminat davaları kapsamında 122 milyon lira talep ettikleri öğrenildi.

Maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinden 245'inin ailesinin, Soma Kömür İşletmeleri ile Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bugüne toplam 122 milyon liralık tazminat davası açtığı ortaya çıktı. Maden kazası ile ilgili savcılığın sürdürdüğü soruşturmanın tamamlanması için bilirkişi raporu bekleniyor. Ailelerin açtığı davalarda, işveren olan Soma Kömür İşletmeleri'nin iş güvenliği tedbirlerini almadığı, Türkiye Kömür İşletmeleri'nin ise denetim görevini yerine getirmediği için kusurlu olduğu öne sürüldü.

Dava açan 245 ailenin toplamda 122 milyon liralık tazminat talep ettikleri öğrenilirken, Manisa Barosu'nun 168 aileye avukat desteği verdiği belirtildi. İşçi yakınlarının açtıkları maddi ve manavi tazminat davalarının önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacağı bildirildi.

CİHAN