Pazar günü sınır ihlali yapan Suriye uçağının düşürülmesinin ardından sınır hattında gergin bekleyiş sürüyor. Hatay’ın Yayladağı ilçesinin karşısında ağır çatışmaların devam ettiği Suriye’nin Keseb ilçesine, Esad güçlerinin başlattığı top atışı her geçen saat daha da şiddetleniyor. İdlib kentinde de önceki gece şiddetli bir patlama meydana geldi. Sınıra yakın bölgelere 27 top mermisi düşerken, Kilis’in Elbeyli ilçesinde bir kişi uçak savar mermisi nedeniyle yaralandı.

Türk uçaklarının sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle pazar günü düşürdüğü Suriye uçağının enkazının bulunduğu Keseb’den Lazkiye’ye ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerini, rejim askerleri durdurmaya çalışıyor. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda önceki günden itibaren Yayladağı’na 84 yaralı getirildi ancak dokuz kişi kurtarılamayararak yaşamını yitirdi.

Suriye’den geldiği tahmin edilen bir uçaksavar mermisinin, Kilis’in Elbeyli ilçesindeki konteyner kentin duvarına isabet etmesi sonucu bir kişi yaralandı. İl Jandarma Komutanlığı konteyner kentinin duvarına uçaksavar mermisi isabet etmesi sonucu dağılan taş parçalarının Suriye uyruklu B.K’nin kolundan yaralanmasına neden olduğunu açıkladı. İlk müdahalesi kampta yapılan B.K., 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Karayolu ile Türkiye’ye yaklaşık 5 kilometre mesafede olan İdlib kentinin Harim ilçesinde de dün 01.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama Reyhanlı’dan duyulurken, ölen ya da yaralananın olup olmadığı konusunda net bir bilgiye ulaşılamadı.

TSK ALARMDA!

Hava Kuvvetleri 'Acil kalkış pozisyonunda bekleme' olarak bilinen 'Scramble Alarmı'na geçti. F-16'lar motorları çalışır vaziyette bekliyor.



SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ İÇİN ALARM!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin tehditi altında bulunan Türkiye’nin sınırları dışındaki tek toprağı Süleyman Şah Türbesi’ne ulaşımın sağlandığı Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sınır hattında mevcut önlemlerin yanı sıra yapılan takviyelerin ardından getirilen zırhlı araçlar ile hava savunma sistemleri, Suriye’yi gören hakim tepelere konuşlandırılarak namluları Suriye’ye doğru çevrildi.