Büro Emekçileri Sendikası (BES) 21 Kasım günü hayatını kaybeden işçi Hüsnü Allak için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) binası önünde iş sağlığı ve güvenliğine yönelik eylem yaptı.

Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri TÜİK binası önünde önlem aldı. Sendika üyelerinin basın açıklamasının ardından eylemciler dağılmadan polislerin araçlara binmeleri dikkat çekti.

BES adına açıklama yapan Hukukçu Şenol Köksal, devlet kurumu inşaatında iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığını iddia ederek, "Alınmayan işçi sağlığı güvenliği tedbirleri, zaten yaşamını bin bir zorlukla sürdürmeye çalışan bir sınıf kardeşimizin canına mal oldu. Yine geride gözü yaşlı ve güvencesiz, geleceksiz bir aile kaldı." dedi.

BASININ GÖRÜNTÜ ALMASINA ENGEL OLANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

TÜİK hizmet binası inşaatında çalışan taşeron firma işçisi Hüsnü Allak’ın ölümüne neden olan kazayı haber yapmak isteyen basın emekçilerinin engellenmesine tepki gösteren Köksal, şunları kaydetti: "Eğer bu tür cinayetler teşhir edilmezse, kamuoyu ile paylaşılmazsa ülkenin dört bir yanında aynı şartlarda çalışan işçi ve emekçiler tarafından duyulmazsa, halkın gündemine nasıl girecek? Halkın gündemine girmezse, gizlenirse bu durum sermayenin ve onun hükümetinin cesaretini artırmaz mı? Patronların ve hükümetin her iş cinayetinden sonra baskı, yalan ve gizlemeye çalışmaları suçlarını örtmek içindir, hesap vermemek içindir. İşçi kardeşlerimizin bu iş cinayetlerini daha fazla kamuoyuna duyuracak araçlara başvurmaları gerekmektedir."