Rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla TBMM'de AKP'li dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunda "tanık dinleme" krizi yaşanıyor. Muhalefete mensup milletvekillerinin isimlerini verdiği tanıkların dinlenmesi talebi çoğunluğa sahip AKP'li üyeler tarafından reddedilirken, Komisyon başkanı Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü bakan yakınları, şoförler, koruma görevlisi ve özel kalem müdürlerinden oluşan 10 kişinin dinlenmesi için çağrı yaptı.

TBMM'YE SAYGISIZLIK

Komisyonun dün yapılan ve tartışmaya neden olan toplantısının ardından bugün basın toplantısı düzenleyen İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen ve Erdal Aksünger, "AKP'liler dosyayı kapatmaya çalışıyor" dedi.

Erdal Aksünger bakanlara rüşvet verdiği iddia edilen Rıza Zarraf hakkında savcılığın takipsizlik kararı verdiğini anımsatarak "Biz alt komisyon olarak Zarraf'ın dinlenmesi için talepte bulunduk. Kendisi hasta olduğu gerekçesiyle bu talebi reddetti. Zararf'ın kararı TBMM'ye saygısızlıktır" diye konuştu.

50 KİŞİLİK LİSTE VERDİ

İzmir Milletvekili Rıza Türmen ise rüşvet suçunun tek taraflı işlenmediğini, ama komisyonunu sadece rüşvet alanları sorguladığını anımsatarak, "Bu tek taraflı bir suç değil ki, biz alanları sorguluyoruz. Halbu ki verenleri de sorgulamamız lazım. Bu nedenle Zarraf'ın dinlenmesi gerekiyor. ayrıca, soruşturmayı yapan savcıların da dinlenmesi lazımdı. Ba amaçla Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile gümrük müfettişlerinin de aralarında olduğu 50 kişilik bir liste verdik. Hiç biri kabul edilmedi" dedi.

Türmen, Zarraf hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılması için CHP'nin dava açtığını, Zarraf'ın komisyonun talebini reddederek ifade vermeye gelmemesinin ise suç olduğunu sözlerine ekledi.