Duruşmayı, Korkmaz ailesinin yakınları yanı sıra cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da takip ediyor.

Gezi olayları sırasında polisler tarafından darp edildiği iddia edilen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davası başladı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı adliye binası önüne gelen yaklaşık 100 kişilik grup, arama noktasında polisin arama yapmasına izin vermedi. Grup, kendileri için ayrılan bölümde duruşmayı adliye dışından takip ediyor.

Polis, adliye girişinde üst araması yaptı. Korkmaz ailesinin yakınları da içeri alındı. Avukatlar başka bir kapıdan adliye binasına alınarak, duruşma salonuna intikal ettirildi.

Davayı takip etmek için Eskişehir başta olmak üzere başka şehirlerden otobüslerle çok sayıda kişi Kayseri’ye geldi. Adliyeye uzak bir mesafede bekletilen grup, sloganlarla olayı protesto ediyor.

TÜBİTAK RAPORU ÖNEMLİ

14 saat süren ve 3 defa ara verilen ikinci duruşma ara kararla sona ermişti. Ara kararda dava dosyasına giren olayın yaşandığı yeri gören fırıncıya ait güvenlik kamerası görüntüsünde yer alan ve dövülen şahsın, ölen Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının tespitiyle ilgili TÜBİTAK'tan istenen raporun beklenmesine karar verilmişti. İlk 2 duruşmada gelmeyen raporun bugün gelmesi halinde davanın seyri değişebilir. Rapor gelirse, sosyal medyada dolaşan görüntüler mahkeme huzurunda izlenecek ve mahkeme bu görüntüler üzerinden yürüyecek.

DAVADA 4'Ü POLİS 8 SANIK YARGILANIYOR

Güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri’ye alınan davada 4'ü polis 8 sanık yargılanıyor. Sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu olarak, polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz olarak hakim karşısına çıkıyor.

İlk duruşmada iddianame okunduktan sonra sanıklar olay gününü anlatarak savunma yaptı. 12 Mayıs 2014 tarihinde yapılan ikinci duruşmada ise 12 tanık savcılıkta verdikleri ifadeleri mahkeme huzurunda tekrarladı.

Olay Eskişehir'de 2013 Haziran ayında Gezi Parkı protestoları sırasında yaşanmıştı. Polis ve sivil kişilerce dövüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 38 gün komada kaldıktan sonra hastanede yaşamını yitirmişti. (Cihan)