İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin atama ve istihdamlarının Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun, Devlet Memurları Kanunu, Emniyet Teşkilatı Kanunu ile Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapıldığını bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök soru önergesinde, “Polis Akademisinin kapatılacağı ve akademide görevli yetkin öğretim elemanlarının işlerine son verileceği iddiası doğru mu? Halen görev yapmakta olan 1. Sınıf Emniyet müdürlerinin yeni düzenlemelerle emekli edilmek suretiyle tasfiyelerinin sağlanacağı yolundaki iddialar doğru mu? Polis Kolejinin kapatılacağı doğru mu?” diye sordu.
Soru önergesini tek cümle ile yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin atama ve istihdamları; Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun, Devlet Memurları Kanunu, Emniyet Teşkilatı Kanunu ile Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır” dedi.

-EMNİYETTE 13 BİN SİVİL MEMUR ÇALIŞIYOR-
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin soru önergesini de yanıtlayan İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürlüğüne sivil personel alımlarının Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.
İçişleri Bakanı, 16 Ekim 2014 tarihi itibarıyla Emniyet teşkilatında 13 bin 20 sivil memurun çalıştığını kaydetti.