Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik kolları Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi önünde Şahinbey ilçesinden 2, Şehitkamil ilçesinden 1 arsanın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve yakınlarının kurup idare ettiği TÜRGEV’e devredilmesini protesto ettiler. CHP'liler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu da istifaya çağırdılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik kolları Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi önünde Şahinbey ilçesinden 2, Şehitkamil ilçesinden 1 arsanın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve yakınlarının kurup idare ettiği TÜRGEV’e devredilmesini protesto ettiler.

Eyleme CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Şahinbey İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Gençlik kolları başkanı Volkan Albayram, Şahinbey ve Şehitkâmil kadın kolları başkanları ve partililer katıldı.
“Gaziantep’te kamu yararına hizmet eden hiçbir dernek yok mu?”
İlk konuşmayı yapan CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları başkanı Volkan Albayram, “ Şahinbey ilçesinde 17500 m2, 6500m2 Karataş ve Güneykent’te önemli yerlerde iki arsa, Şehitkâmil ilçesinde şehir gösteren gibi yerde bir arsa Bilal Erdoğan’ın başkanlı yaptığı TÜRGEV’e devredilmesi sorgulanmalıdır. Bir derneğe arsa hibe edilecekse Gaziantep’te kamu yararına hizmet eden hiçbir dernek yok mu?” dedi.

“Tekrar aday olmak için mi bu arsalar verildi”
İl Başkanı Gökdağ yaptığı konuşmada , “ Gaziantep Eğitim sıralamalarında hep son sıralarda. Okul yaptırmak isteyen hayırseverler okul yaptırmak için yer bulamazken, Şehitkâmil ve Şahinbey Belediye Başkanları Bilal Erdoğan’a bu arsaları peşkeş çektiler. Tekrar aday olmak için mi bu arsalar verildi” dedi.

“Bu arsalar neye karşı devredildi?”
CHP Gençlik Kolları Genel başkanı İrfan İnanç Yıldız, “ Türkiye’de çok önemli işlerin, ihalelerin kararları TÜRGEV’in onayından geçtiğini biliyoruz. Yani Bilal Erdoğan’ın onayından. Büyük ihale alan iş adamları, belediye başkanları ayakta durmak isteyen Türkiye’nin her tarafındaki iş adamları Bilal Erdoğan ve yakınlarının yönettiği TÜRGEV’e bağış yapmak için yarışmaktadırlar. TÜRGEV Cumhurbaşkanın oğlu ve yakınlarının kurup yürüttükleri bir şaibeli bir vakıftır. Ses kayıtları, tapeler, polisin yaptığı 17ve 25 Aralık yolsuzluk baskınları bu sonucu ortaya koymaktadır. Erdoğan ABD'ye giderken TÜRGEV yöneticilerini de uçağında götürdü. Erdoğan'ın TÜRGEV yöneticilerini uçağına alması TÜRGEV'i meşrulaştırmaz.
Gaziantep için önemli olan bu arsalar eğer eğitim için devredildiyse Milli Eğitim Bakanlığı yerine neden TÜRGEV’e devredildi. Sorgulanmalı. TÜRGEV yani Bilal Erdoğan Vakfın mal varlığı pervasızca ilan edebiliyor. Seçim öncesi Bilal Erdoğan ile kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu. Bu arsalar neye karşı devredildi? Anlaşma nasıl yapıldı? Bunun açıklaması yapılmalı?” şeklinde konuştu.