Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına eğitim yardımı yapan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan kazanın ardından da çalışma başlattı.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın kurulduğu günden beri eğitime büyük önem verdiğini, eğitimle ilgili faaliyetlerinin de her geçen yıl arttığını söyledi.

Vakıf olarak milli ve manevi değerlere sahip gençlerin yetişmesi ve daha iyi şartlarda eğitim almaları için çalıştıklarını vurgulayan Palakoğlu, "Üniversite öğrencileri, rahat şekilde öğrenimlerini tamamlamaları için maddi kaynağa ihtiyaç duyuyor. Vakıf olarak 2013-2014 eğitim döneminde 15 bin 526 başarılı öğrenciye 7 milyon 21 bin 750 lira burs verdik. Bu yılda yaklaşık 17 bin 500 başarılı öğrenciye burs vermeyi planlıyoruz. Her yıl burs verdiğimiz öğrenci sayısı artıyor" ifadelerini kullandı.

Palakoğlu, vakfa bağışta bulunan vatandaşların destekleriyle her yıl binlerce öğrencinin yüzünün güldüğünü dile getirdi.

220 bin öğrenciye 44 milyon burs

Bugüne kadar 220 bin başarılı öğrenciye milletin destekleriyle 44 milyon 347 bin lira eğitim ve burs yardımı yaptıklarına işaret eden Palakoğlu, "Bu yıl da başarılı üniversite öğrencilerine burs ve eğitim yardımı yapacağız" dedi.

Palakoğlu, burs başvurularının başladığını ve 10 Kasım tarihine kadar süreceğine dikkati çekerek, müracaatların "www.diyanetvakfi.org.tr" adlı internet adresinden yapılabileceğini bildirdi.

Vakfa bağış yapan vatandaşların hassasiyetini de gözeterek ülkeye ve kurumlara faydalı olacağına inandıkları başarılı gençlere bursların verilmesi konusunda titiz şekilde çalışma yaptıklarını anlatan Palakoğlu, üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar arasında ilahiyatın yanı sıra hukuk, tıp, mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin de burslara başvurabileceğini kaydetti.

Soma ve Ermenek yetimlerine burs verilecek

Vakıf olarak şehit ve gazi çocuğu, engelli, yetim ve öksüz öğrencilere de 8 ay süreyle burs verileceğini vurgulayan Palakoğlu, bu öğrencilerin ÖSYM yerleşme puanı sırası ve kontenjana göre belirleneceğini söyledi.

Palakoğlu, ayrıca Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin anaokul, ilk ve ortaokul ile lise ve üniversitede okuyan çocuklarına da burs ve eğitim yardımı yapıldığını aktardı.

İsmail Palakoğlu, Ermenek'teki madenci ailelerine eğitim yardımında bulunulması konusunda da çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.(AA)