CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gazi Üniversitesi'ndeki mobbing iddialarını, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya "Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), Gazi Üniversitesi yönetiminin akademik ve idari personele mobbing uygulaması sebebiyle soruşturma başlattığı iddiası doğru mudur?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gazi Üniversitesi'ndeki mobbing iddialarını, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya "Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), Gazi Üniversitesi yönetiminin akademik ve idari personele mobbing uygulaması sebebiyle soruşturma başlattığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturma hangi aşamadadır?" diye sorarak Meclis gündemine taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. AK Parti Hükümeti döneminde kamu kurumlarında liyakat ve mesleki deneyimin dikkate alınmadan atama yapıldığını belirten Tanrıkulu, kadrolaşmanın olağan hale geldiğini, etnik kimlik, inançlar ve siyasi görüş gibi nedenlerle sürgün niteliğindeki görevlendirmeler yaşandığını, mobbing iddialarına her gün bir yenisinin eklendiğini savundu. Çalışanların hayatı olumsuz yönde etkileyen bu uygulamaların aynı zamanda çalışma verimini düşürdüğünü ve vatandaşların nitelikli kamu hizmeti almasını engellediğini kaydeden Tanrıkulu Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:
"Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), Gazi Üniversitesi yönetiminin akademik ve idari personele mobbing uygulaması sebebiyle soruşturma başlattığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturma hangi aşamadadır?
Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan "Mobbing Ofisi'ne açıldığı tarihten bugüne kadar kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurular nedeniyle açılan disiplin soruşturması var mıdır? Ceza alan personel var mıdır? Varsa, ilgili personellerin görev ve unvanı nedir?
Mobbing ofisinde yapılan resmi yazışmalar ve müracaatların e-posta adresi üzerinden yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bunun gerekçesi nedir? Bu müracaatların genel evrak üzerinden yapılmamasının sebebi nedir? Bu uygulamanın kanuni dayanağı nedir?
Mobbing nedeniyle taraflarla yapılan görüşmelerin kayıt altına alındığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu kayıtlar nasıl muhafaza edilmektedir?
Gazi Üniversitesi'nde mobbingle ilgili STK'lar tarafından yapılan bir anket var mıdır? Varsa, sonuçları nedir?
Mobbing sebebiyle, kurum personeli tarafından yargıya taşınmış olay var mıdır? Varsa, sayısı nedir? Mobbing Ofisi tarafından tutulan dosyaların mahkemelerce istendiği halde, gönderilmediği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu konuda açılan soruşturma var mıdır?"