Yaklaşık 150 bin lira para ve antika eşyayı alarak kayıplara karışan hırsızlar, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Polis, hırsızları bulmak için çalışma başlattı.

Olay; Fatih İskender Paşa Mahallesi, Kırma Tulumba Sokak’ta bulunan Horhor Antikacılar Çarşı’nda dün gece saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Şüpheli 4 kişi, hanın yangın merdiveninden çıkarak pencereden içeri girdi. 13 ayrı dükkana giren hırsızlar çelik kasaları patlatarak yaklaşık 150 bin TL ile bir çok antika eşyayı alarak kaçtı. Sabah saatlerinde iş yerlerine gelen antikacılar soyulduklarını görünce durumu polise bildirdi.



Polis, hırsızlık olayı gerçekleşen 13 ayrı dükkanda parmak izi çalışması yaptı ve hırsızların kimliğini belirlemek için güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir iş yerinin güvenlik kamerası hırsızları görüntüledi. Görüntülerde hırsızlar, iş yerlerinin bulunduğu hana giriyor ve bir dükkanın kapısını zorluyor. Bu sırada bir başka hırsız ise elindeki fenerle diğer iş yerlerini kontrol ediyor.

ALARM OLDUĞU İÇİN CESARET EDEMEMİŞLER

Çarşıda iş yeri bulunan ve 21 yıldır antikacılık yaptığını söyleyen Merih Uman, “Bu üzücü olay hepimizi çok sarstı. Benim dükkanımda 15 yıldır alarm olduğu için girmeye cesaret edememişler. Ama diğer esnaf arkadaşlarım için çok çok üzgünüm. Herkese güvenlik önlemlerini almalarını, alarm taktırmalarını öneriyorum.” dedi.

İş yeri soyulan Cemil Kuzucu ise hırsızlık olayının profesyonelce işlendiğini söyledi. Kuzucu, “220 dükkan bulunan çarşıda 13 iş yerine girilmiş. Kasalara yönelmiş, kasaları parçalamışlar. Bekçimiz olduğu halde çok profesyonel olmuş. Burada can, mal güvenliği yok. Çok rahat çalışmışlar. Büyük bir hasarımız var.” diye konuştu.

“MİLYARLARCA LİRALIK MAL VAR AMA HİÇBİR ŞEKİLDE GÜVENLİK YOK”

İş yeri sahibi Osman Gürsoy ise milyarlarca liralık mal bulunduğunu ancak güvenlik olmadığını öne sürdü. Han yönetimini güvenlik sebeplerinden dolayı savcılığa şikayet ettiğini kaydeden Gürsoy şöyle konuştu: “Ben seyahatteydim, bu sabah döndüğümde hanın soyulduğunu duydum. Fakat bu han bunu hak ediyordu. Hanı mahkemeye verdim güvenlik almadıkları için. Handa hiçbirimizin malının güvenliği yok. Milyarlarca liralık mal var ama hiçbir şekilde güvenlik yok. Handa çalışan hamalı güvenlik elemanı olarak aşağıda tutuyorlar ve ona maaş veriyorlar. Burada silahlı bir güvenlik olmak zorundadır. Dün olduğu gibi hırsızlar girdi kimisinin 30 bin lirasını kimisinin daha fazla parasını çalıp gittiler. Valiliğe, savcılığa gittim mahkemem hala devam ediyor. Ben bu şikayetleri 6 yıl önce yaptım.”