Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajıyla ilgili bireysel başvuruyu görüşeceğine ilişkin "Tabii ki baraj düşmeli. Anayasa Mahkemesi en kısa zamanda seçim barajıyla ilgili başvuruya cevap vermeli. Barajın indirilmesi bağlamında karar çıkacağını ümit ediyorum" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Bal, ülkenin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu, acilen "devlete ve vatandaşa baskıya dur denmesi gerektiğini" ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı için yeni bir koruma ekibinin kurulacağını hatırlatan Bal, "Ben polisime, devletime, orduma güveniyorum. Demek ki birileri en üst noktada oldukları halde güvenmiyor" dedi.
Bir soru üzerine Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajıyla ilgili bireysel başvuruyu görüşülmesine ilişkin değerlendirme yapan Bal, "Türkiye'de eğer gerçek demokrasi olacaksa bu tür engellemelerle uğraşılmamalı. Tabi ki baraj düşmeli. Anayasa Mahkemesi en kısa zamanda seçim barajıyla ilgili başvuruya cevap vermeli. Barajın indirilmesi bağlamında karar çıkacağını ümit ediyorum" diye konuştu.