SÖZCÜ / ANKARA

Uzlaşı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Hacı Bektaşi Veli’nin torunu ve Postniş Veliyettin Hürrem Ulusoy ile Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, dün Ankara'da iki önemli görüşme yaptı. İki ayrı cemevinde iki önemli isimle görüştü. Hacı Bektaşi Veli’nin torunu ve Postniş Veliyettin Hürrem Ulusoy'u Batıkent'te Serçeşme Cemevi'nde ziyaret etti. Serçeşme Cemevi Vakfı yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ulusoy, ziyaret dolayısıyla teşekkür etti. Alevilerin kimliklerinin yok sayılması noktasına doğru gidildiğini, gelişmelerden kaygı duyduklarını, demokrasi ve cumhuriyetin ve değerlerinin korunması konusunda karamsar olduklarını söyledi. Can'ların canlarını sıkan bir noktadayız dedi. Alevilerin beklentilerini ve taleplerini iletti.

İhsanoğlu ardından Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez'i Dikmen'deki Cemevi’nde ziyaret etti. Geçmez de hükümete de ilettikleri Alevilerin beklentilerini içeren bir raporu İhsanoğlu’na verdi.