Habip ATAM- SÖZCÜ
İstanbul'da 2 ay önce öldürülen muhasebecinin katilinin daha önce işlediği 3 cinayet nedeniyle yattığı yarı açık cezaevinden firar eden suç makinesi Ramazan Yenibayrak olduğu ortaya çıktı. Lüks rezidans’ta yakalanan Yenibayrak’ın evinde uyuşturucu bulundu.

Beşiktaş’ta 7  Eylül’de meydana gelen olayda Fatih Sultan Mehmet Köprü gişeleri girişinde, muhasebeci Hakan Yeni tabancayla öldürüldü, arkadaşı Fatih Ç. ise bacağından yaralandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından yapılan çalışmada cinayetin trafikte yaşanan bir kavga nedeniyle işlendiği tespit edildi.  Hakan Yeni’nin otomobiliyle seyir halindeyken Hastal’da BMW arka otomobildeki bir kişiyle tartıştığı, bu kişinin köprü girişinde Yeni’nin aracına çarparak kaza yapmasına neden olduğu belirlendi. Araçtan inmek zorunda kalan Hakan Yeni’nin BMW araçtan inen kişi tarafından tabancayla tek el ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Fatih Ç.’ye 6 el ateş edip yaralayan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı. Cinayet dedektifleri, Fatih Ç’nin ifadesine başvurdu ancak yaralının saldırganın yüzünü görmediği anlaşıldı.

KATİL SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI!

Aracın sahibini belirlemeye çalışan polis plakaların sahte olduğunu tespit etti. Plakalardan sonuca ulaşılamayınca,  güvenlik kamerası görüntüleri incelendi.  Saldırganın bir akaryakıt istasyonunda görüntüsü tespit edildi. Yapılan karşılaştırmada zanlının oto hırsızlık şebekesi elebaşı Ramazan Yenibayrak olduğu belirlendi. Suç makinesi Yenibayrak’ın  2002’de hırsızlık parasını paylaşamadığı için 3 arkadaşını öldürdüğü ve tutuklu bulunduğu Bilecik Yarı Açık Cezaevi’nden Nisan ayında firar ettiği anlaşıldı.  Yenibayrak’ın, hırsızlıktan, gaspa;  uyuşturucu kullanmaktan, yaralamaya yaklaşık 30 suç kaydının bulunduğu belirlendi.

ÖZEL EKİP YAKALADI

Cinayet Büro Amirliği tarafından zanlıyı yakalamak için özel ekip kuruldu. Günlerce aranan Ramazan Yenibayrak’ın Bahçeşehir’de bir rezidansta saklandığı belirlendi. Polisin yaptığı baskınla şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda bir tabanca ve 2 kilo 125 gram uyuşturucu bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen saldırgan emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.