Ankara Kuzey Yıldızı TOKİ konutları sakinleri, evlerinin ısıtma sisteminin soğuk havalara rağmen açılmadığını söyleyip eylem yaptı. Konut sakinleri bir yandan kaşıkla tencerenin dibine vurup ses çıkartırken bir yandan da yaktıkları ateşin etrafında toplanıp evlerinde hasret kaldıkları ısınma ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.



Ankara’da Kuzey Yıldızı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 4. Etap kısmında kalan mahalle sakinleri, akşam 19.00 sıralarında protesto eylemi yaptı. Renkli geçen protestoda eylemciler, "Üşüdük, TOKİ çık dışarı, yönetim istifa" sloganları attı, alkışlar eşliğinde eylem yaptı. Yaktıkları ateşle bir yandan yolu kapatan eylemciler bir yandan da ateşin çevresinde toplanıp evlerinde hasret kaldıkları ısınma ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.

Eylemcilerden 65 yaşındaki Mercan Kalcu, "Nisan’ın 7’sinde anahtar teslim aldık. Bize başta dediler ki, ‘anahtar parası yoktur’. 2 milyar para verdim. Parayı almayınca anahtarı vermediler elimize. Bize sözleşmelerde bu para yoktu nereden çıkardılar. Geldik hala eksik hala eksik. Elektrik mi su mu aidatları mı vermiyoruz. Nerede bu TOKİ? 54 lira aidat veren, 60 lira aidat veren var. Utanmıyorlar mı bu insanlar. Bu halktan ne istiyorlar. Merdivenler çıkamıyoruz, inemiyoruz. 65 yaşındayım bugün hastaneden geldim. Araştırın Numune Hastanesi’nden. Üşüyoruz. Halkın derdi çok ekmek parası bulamayanlar var. Odun, kömür, gaz parası bulamayanlar var. Bizi kandırdı. Bizi baştan kandırdılar. Dediler ki,’ şöyle olacak, böyle olacak’ deyip getirip bizi leylek yuvasına koydular" dedi.



Mahalle sakinlerden biri ise kendisinin hastaneden geldiğini söyleyip şöyle devam etti: "İlaçlara bakın. İnanın işimden gücümden oldum yani. Buraya taşındığıma bin pişman oldum taşınmak istiyorum valla.” Eylemciler arasındaki küçük Yaşar Pelaton da, "Merkezi sistem diye övündük herkese ama merkezi sistem yanmadı. Lanet olsun böyle yönetime" diye tepki gösterdi.

Apartmanlarında asansörün çalışmadığını, ara ışıklarının yanmadığını, evlerde elektrik sıkıntısı olduğunu ve gider sularında sıkıntı olduğunu iddia eden mahalle sakinleri eylemlerine bir süre daha devam etti. Saat 23.30 sıralarında olay yerine gelen itfaiye ekipleri ateşi söndürdü. Evlerine dağılan vatandaşlar yetkililerden konuyla ilgili yardım bekliyor. (Cihan)