Ülke olarak ağustos ayında yeni bir seçime daha giriyoruz. Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı’nı seçeceği bu süreçte MHP ve CHP’nin ortak bir adayda uzlaşacağı konuşuluyor ancak şimdiye kadar kimse bu konuda bir açıklama yapmaya yanaşmıyordu. Sonuç olarak iki parti çatı isminde uzlaştı ve Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıkladı.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

Ekmeleddin İhsanoğlu 1943 yılında Kahire’de doğdu. Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduktan sonra El-Ezher Üniversitesi’nde akademik hayata başladı. Türk kültürünü küçük yaşta aile çevresinde tanıyan Ekmeleddin İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi’nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı.



YİNE SİYASAL İSLAM

Özellikle CHP tabanından pek çok isim Kahire doğumlu bu isme karşı ön yargılı yaklaşsa da sonrasında Karolin Fişekçi gibi isimler konuya yanlış yaklaştıkları itirafında bulundu. “Fikirlerine güvendiğim saygı duyduğum çok kişiden Eklemeddin İhsanoğlu ile ilgili çok iyi şeyler duydum. Ön yargıyla bakmışım demek, pardon” sözleriyle Ekmeleddin ismine önyargıyla baktığını itiraf eden Fişekçi ikinci tweetinde yaptığı saptamayla ilginç bir saptama yapmış: “Yalnız fark ettiniz mi? Artık bu ülkede siyasal islamın alternatifi ılımlı siyasal islam ama yine siyasal islam, illaki.”