Son zamanlarda çekilen kli­plerin ah­lak dı­şı ol­du­ğu­nu vurgulayarak magazin gündeminde bomba etkisi yapan Niran Ünsal, her fırsatta konser rekoru kırdıklarını iddia eden pop müziğin 3 ünlü ismi Hande Yener,  Demet Akalın ve Gülşen’e ağır eleştirilerde bulundu.

Yüksek ücretlerle aldıkları konser sayılarını duyuran üç popçuyu topa tutan Niran Ünsal, şöyle konuştu:

“Playback yaparak rekor kırıldığı dünyanın neresinde duyulmuş. Onlar öyle zannediyorlar. Zannetmekte kötü bir şeydir, biraz dünyaya baksınlar. Canlı konser nedir, playback konser nedir. Dinleyiciler de bunların ayrımına varamıyor ki. Dj playback çalıyor ablalar ağzını oynatıyor ve insanlar buna harika konser diyor. Dinleyici de cahil. Onları da bilgilendirmek lazım. Arkada orkestra filan  yok.  Bu insanlara prim veriyor. Her dinlediğin şarkıcıyı "Sanatçı" olarak nitelendirme! Sözde rekor kırdıklarını söyleyen sözde sanatçılar aslında playback yapıp insanları kandırıyor. Bu da kul hakkıdır.

 

ORHAN GENCEBAY GİBİ OLSUNLAR...

Ben Demet Akalın’ın, Gülşen’in hiç canlı söylediğini görmedim. Gülşen en son Beyazıt Öztürk’e çıktığında rezaletti. Detone olmaktan şarkı söyleyemedi.  Bunlar hasbelkader müzisyen olmuşlar.  Ben 20 senedir sahnedeyim. Playback konseri tercih etmiyorum. İnsanlar beni canlı dinlemek istiyor.  Ben playback yaptığımda kendimi kötü hissediyorum. İnsanları kandırmış gibi hissediyorum. Bir de çok büyük paralar alıyorsun. Ben playback yapıyorsam half playback yapıyorum.



Enstrümanlar playback üstüne canlı okuyorum. Mikrofonum açık. Benim playback anlayışım half playback onlar gibi full playback yapmıyorum. Yılda  en az 60 konser yapıyorum ve aldığım parayı kuruşu kuruşuna hak ediyorum. 14 senede 100 üzerinde bestem var. Şirketimde oturduğum yerden bana para geliyor. Onlar gibi playback konserlerde koşturmuyorum. Orhan Gencebay da playback yapıyor ama onun gibi beste üretsinler hayatları boyu playback yapsınlar. Adam canlı konser vermiyor, bu tercih meselesi. Albümleri milyonlar satıyor. “

Ödül törenlerinin de ahbap çavuş ilişkisinde geçtiğini belirten Ünsal, “maalesef sektörel olarak büyük sıkıntılar içersindeyiz. Bu konuyu ciddi anlamda hükümete taşımayı düşünüyorum.



NİRAN ÜNSAL’A DESTEK GELDİ

Niran Ünsal’ın sözlerine Işın Karaca, Öykü Gürman ve Hazal’da destek verdi. Işın Karaca, “popülarite ve müziği ayırt edilebildiğinde insan işte o zaman sanat kazanacak... Nedense fikrini söyleyince birileri hep kıskançlığa çekmeye çalışır. Kimsenin kazandığında gözümüz yok, biz müzik için yaşıyoruz. Şu bar programı ne zaman konser oldu onu bir anlasam “diye konuştu.