Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Gaziantepspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlı takım 1-0 kazandı.

Hafta içinde Tottenham'ı 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi grubunu lider tamamlayan Beşiktaş, Süper Lig'de maç eksiğiyle indiği liderlik koltuğunu kaptırmak istemiyordu. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarını kazandığı haftada siyah-beyazlılar hata yapmadı.

Rakibi karşısında ilk yarıda pozisyon üstünlüğünü elinde bulandıran Beşiktaş aradığı golü bulamadı. 64. dakikaya kadar sahada varlığı yokluğu belli olmayan Oğuzhan Özyakup sahneye çıktı. Genç futbolcu altı pas üzerinden yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi ve golün santrası yapılmadan yerini Kerim Frei'a bıraktı.

Geride kalan dakikalarda Beşiktaş Sosa, Frei ve Cenk ile gole çok yaklaşsa da farkı arttıramadı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Beşiktaş haftayı 29 puanla lider tamamlarken, Gaziantepspor 15 puanla 12. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Chico'nun ceza sahası önünden yaptığı vuruşta, savunmaya çarparak yükselen topu kaleci Tolga Zengin kontrol etti.

20. dakikada Barış Yardımcı'nın ortasında Oğulcan Çağlayan'ın indirdiği topa, Chibuike vurmakta geç kalınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada Cenk Tosun'un indirdiği topu Gökhan Töre, Motta'ya aktardı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda top kalecide kaldı.

39. dakikada Chibuike, Beşiktaş ceza sahası önüne kadar getirdiği topu Mustafa Durak'a verdi. Bu futbolcunun şutunda top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bitti.