Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş deplasmanda Torku Konyaspor’a konuk oldu.

Konya Torku Arena’da oynanan mücadeleyi siyah-beyazlı takım 2-1 kazanmayı başardı.

Galatasaray’ın puan kaybettiği ve haftada yine sarı-kırmızılı takımla karşılaşacak olan Beşiktaş, mutlak galibiyet istiyordu. Bu maça 6’da 6’lık galibiyet serisiyle çıkan Kara Kartal, istediğini aldı.

Maça kötü başlayan ve maç boyunca da geçen haftaları aratan bir performans sergileyen Beşiktaş, ilk şutunu 19. dakikada Gökhan Töre ile buldu. Bu şut siyah-beyazlıları da 1-0 öne geçiren vuruş oldu.

Bu golden sonra orta saha üstünlüğünü kaptıran Beşiktaş skoru korumayı bildi. İlk yarının bitiş düdüğüyle ise Veli ve Gökhan Töre kısa süreli bir tartışma yaşadı.

İkinci yarıya farkı arttırmak için çıkan Beşiktaş yine istediği futbolu sahaya yansıtamadı. Ancak oyunun kontrolü yine Konyaspor’un eline geçtiği dakikalarda Kara Kartal farkı 2’ye çıkaran golü buldu. 58. dakikada Sosa’nın şık şutuyla Beşiktaş, Konyaspor karşısında 2-0 öne geçti.

Dakikalar 83’ü gösterdiğinde Hakem Halis Özkahya, Konyaspor adına penaltı kararı verdi. Hasan Kabze topun başına geçtiğinde ise sahalarda görmeye alışık olmadığımız bir olay yaşandı. Atiba ceza sahasının çizgisine basıyordu. Hakem Özkahya, siyah-beyazlı futbolcuyu iki kere uyardı, fakat Atiba hakemin uyarısını dinlemedi. Halis Özkahya, sarı kartı bulunan Atiba’ya ikinci sarı kartını göstererek Beşiktaş’ı 10 kişi bıraktı.

Hasan Kabze 85. dakikada penaltıyı kullandı ve skoru 2-1 yapan golü kaydetti. Geride kalan dakikalarda rakibine göre 1 kişi fazla olan Konyaspor beraberlik golü için yüklendi ancak siyah-beyazlılar skoru korumayı başardı.

Beşiktaş bu sonuçla puanını 35’e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Torku Konyaspor gole yaklaştı. Hasan’ın ara pasında ceza sahasının sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Ömer Ali’nin şutunda, kaleci Tolga gole izin vermedi.

20. dakikada Beşiktaş deplasmanda golü buldu. Kaleci Tolga’nın uzun pasıyla ceza sahasına hareketlenen ve topu önünde bulan Gökhan’ın şutunda, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

38. dakikasında Mehmet Uslu’nun soldan ortasında, penaltı noktasında bulunan Mehmet Güven’in kafa vuruşunda, top kaleci Tolga’da kaldı.

Maçın ilk yarısı Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı birazdan