Ne kadar zaman geçti diye meraklandım. 16 ay geçmiş. 2013 yılının şubat ayında bu köşede “Tıraş edilemeyen gökdelende 6 iktidar seçkini var” başlıklı yazıyı yazmıştım.
Girdim arşive.
O yazıyı buldum.
Yazının girişi şöyle:
“Mesut Toprak adlı işadamı, peş peşe cinayet işleyen seri katiller gibi çalışıyor. İstanbul’un tarihi silüetini peş peşe bozuyor. Bir yandan tarihi Sultanahmet Camii silüetini kirleten 36 katlı gökdeleni Zeytinburnu’nda devletten aldığı arsa üzerine dikiyor. Öbür yandan, lüks otelinin oda sayısını genişletmek için Ayasofya ve Topkapı Sarayı’nın dibine 600 milyon kilo çelik leşi çaktırıyor; Ayasofya’nın da silüetini pejmurde pantolona çeviriyor. Herkes Tayip Erdoğan çok güçlü bir lider diye düşünüyor. Oysa “silüet bozucu işadamı Mesut Toprak” Başbakan’dan daha güçlü. İktidar partisi AKP’nin Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Fatih Belediyesi başkanları ile yüksek kademe belediye bürokratları, bu işadamının “silüet kirletici bütün binalarına” ballı imar izinleri çıkartıyorlar. (!)... 2006 yılından 2013 yılına kadar (7 yıl)... İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda değişmeyen Başkan Sefer Kocabaş... Seçim oluyor. Meclis üyeleri yenileniyor. AKP’li meclis üyeleri içinde 30’dan fazla mimar-mühendis var. Fakat İmar Komisyonu Başkanı hep Sefer Kocabaş... Değişmez İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş’ın bugüne kadar İstanbul’da imar planları ile ilgili yaklaşık 4 bin rapor ve yaklaşık 10 bin değişiklik dosyası olmak üzere 14 bin imar kararının altında imzası var. Tıraş edilemeyen gökdelenin de imar izinleri altında hem AKP’li Komisyon Başkanı’nın ve hem AKP’li belediye başkanlarının imzası, AKP’li belediye meclis üyelerinin “onayı” bulunuyor. Kulaktan kulağa dolaşıp bana gelen bilgiye göre bu tıraş edilemeyen 36 katlı gökdelende 6 AKP seçkininin dairesi var. 6 iktidar seçkini; Başbakan’ın belediye başkanlığı döneminden beri yakınındalar.
Birlikte yürüdüler yolları.
Anladınız mı!
Tıraş niçin zor!”

* * * *

2 genç gazeteci; Miyase İlknur ile Çiğdem Toker, silüet kirletici gökdelende 6 iktidar seçkinin adını bulup yazdılar.
Onları kutluyorum.
İyi gazetecilik yapıyorlar.
6 AKP silüet seçkini:
Feyzullah Kıyıklık (AKP İstanbul Milletvekili)
Adem Baştürk (Büyükşehir eski Genel Sekreteri)
Köksal Tandıroğlu (Genel Sekreter eski Yardımcısı)
Sefer Kocabaş (İmar Komisyonu Başkanı)
Hasan Albayrak (Zeytinburnu İmar K. Başkanı)
Nihat Zeybekci (AKP’li Ekonomi Bakanı)
Nihat Zeybekci, bir değil iki daire almış. Dairelerin değeri 1 milyon 288 bin liradan başlıyormuş. Miyase İlknur’un yazdığına göre; çocukluğu çok yoksul geçtiği için arkadaşları Nihat Zeybekci’ye “yırtık donlu Nihat...” ismini takmışlar.

Uçak yapacaktık!

Ankara- İstanbul seferlerine başlayan Yüksek Hızlı Tren’in neredeyse tamamı ithal teknoloji. Yerli oranı yüzde 1’de kalıyor. Yeni hat tamamlanmadığı için Pamukova’da hızlı tren 150 yıllık eski hattı kullanıyor. Kaza olmasın diye bir bekçi görevlendirildi. Bekçi, elinde düdük hızlı trenin gelmesini bekliyor, gelince düdük çalıp uyarıyor. Araştırdım. Bu düdük de Çin malı, ithal çıktı. Dün bizim gazete yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 200 milyon dolara mal olan yeni VIP uçağının iç dekorasyonun da ABD’de bir şirkete yaptırıldığını yazdı. Tayyip Erdoğan meydanlarda halka “Türkiye’nin uçak yapma aşamasına geldiğini” anlatıyordu fakat VIP uçağının iç dekorasyonunu bile Türkiye’de yaptırmıyor. Türkiye, VIP yalanlardan batacak.