sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

Dünyanın en prestijli sinema etkinliklerinden biri kabul edilen 12 günlük Cannes Film Festivali'nde ilginç bir durum yaşandı.



TOPUKLU GİYMEYEN KADINLAR ALINMADI

Tartışmalar, Cate Blanchett'ın başrolünde oynadığı "Carol" filminin dünkü kırmızı halı gösterimine topuklu ayakkabı giymeyen bazı kadınların alınmamasıyla başladı. Topuklu ayakkabı giymeyen kadın oyuncular ve davetliler, güvenlik görevlileri tarafından uyarılarak gösterime alınmadı.



Kadınların gösterime alınmaması ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan festival ekibi, topuklu ayakkabı giyme zorunluluğunun olduğunu sonradan kabul etti.

Screen dergisinin haberine göre; durum üzerinde Cannes'a tepkiler yağdı. Sosyal medyada da eleştiri oklarının hedefi olan festival, topuklu ayakkabı politikasıyla çokça eleştirildi.



SAĞLIK SORUNLARI HİÇE SAYILDI

Carol'un Cannes gösterimine topuklu ayakkabı giymedikleri gerekçesiyle alınmayan 50 yaşın üzerindeki birçok kadın davetlinin, sağlık gerekçeleri de hiçe sayıldı.

Gösterime alınmayan davetliler arasında, Amy Winehouse'un hayatını anlatan Amy filminin yönetmeni Asif Kapadia'nın eşi de bulunuyor. Eşinin sağlık sorunları yüzünden topuklu ayakkabı giyemediğini tweet atan İngiliz yönetmen, sonradan kendilerine izin verildiğini belirtti.



İngiliz aktris Emily Blunt da, bir basın sohbetinde yasağı şu sözlerle eleştirdi: "Bence herkes düz taban ayakkabı giymeli. Artık yüksek topuklu giymemeliyiz. Bu benim düşüncem."



Sicario filminin yönetmeni Denis Villeneuve de basına yaptığı açıklamada, Benicio Del Toro ve Josh Brolin ile birlikte kırmızı halıda topuklu ayakkabı giyerek yürüyebileceğini söyledi.

68. Cannes Film Festivali yarın başlıyor

68. Cannes Film Festivali y68. Cannes Film Festivali başlıyorarın başlıyor