ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Chuck Hagel'in istifasının ardından Başkan Barack Obama tarafından Savunma Bakanlığı'na atanan Ashton Carter'ın yemin töreninde bir skandala imza attı.



Biden, Carter'ın yeminde töreninde Carter'ın eşi Stephanie Carter'ı yanına çağırdı. Ellerini kadının omuzlarına koyan Biden, masaj yapmayı da ihmal etmedi! Daha sonra Stephanie'nın kulağına eğilerek bir şeyler fısıldadı. Bayan Carter ise Biden'in ani hareketi karşısında soğukkanlılığını koruyarak gülümsemeye çalıştı.

Carter'ın konuşmasının ortasında Stephanie'ye teşekkür ederken eliyle eşinin sol omuzuna dokunması ise 'Biden'a gözdağı' olarak yorumlandı.



Biden'ın yeni Savunma Bakanı'nın eşine aşırı derecede yakın davranması ve fiziksel temasta bulunması eleştiri konusu oldu.

Biden'ın tacizi aratmayan hareketleri, Amerika'da eleştiri konusu oldu. Independent gazetesi, "Biden kişisel mesafeleri koruma konusunda pek de iyi değil" yorumunu yaptı.



Washington Post'ta yer alan habere göre, Joe Biden "dünyanın en iyi yakın konuşmacısı." Çünkü bu durum Biden'ın ilk vukuatı değil.

Joe Biden daha önce de birçok kadına aynı davranışta bulunmuştu.



Biden geçtiğimiz yıl, motosikletçi bir kadını kucağına oturtmuş, yanında oturan diğer motosikletçilerin tuhaf bakışlarıyla karşılaşmıştı.



ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yemin töreni sırasında Senatör Chris Coons’un küçük kızı Maggie'yi de kameraların karşısında rahatsız edici bir şekilde öpmüştü.



Biden, 2013'te de Beyaz Saray muhabiri Amie Parnes'in beline sarılmıştı.

Başkan Obama, Aralık 2014'te Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın istifasının ardından yerine Carter'ı aday göstermişti.

ABD Senatosu, Carter'ın Savunma Bakanlığı'na getirilmesini geçen perşembe günü onaylamış, Senato'da yapılan oylamada, 5'e karşı 98 oyla Carter'ın göreve atanması kararı çıkmıştı.