Foto:DHA


Ali GÜLEN /FRANKFURT - Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri dün akşam olağanüstü toplantıda göç krizini görüştü. Görüşmede çeşitli raporlar ele alındı ve 2018 yılına kadar Avrupa’ya 5 milyon göçmenin daha geleceğinin hesaplandığı belirtildi.

İlk olarak dağıtılacak 120 bin göçmen için Yunanistan, İtalya ve Bulgaristan’da "Ön alım merkezleri" oluşturulmasına karar verildi. Bu merkezler, Kasım ayına kadar tamamlanacak. Merkezlerde, AB üyesi ülkelere iltica başvurusu isteyenlerin başvuruları alınacak.

Mültecilerin yeni rotası Hırvatistan

Mültecilerin yeni rotası Hırvatistan


BEĞENDİKLERİNİ ALACAKLAR!

Ayrıca varsa sağlık sorunları giderilmeye çalışılacak. İncelemelerin ardından, başvuranın iltica hakkı olmadığı ya da güvenli bir ülkeden geldiği tespit edilirse, geldiği yere geri gönderilecek. AB ülkelerinin, eğitimli ve nitelikli işgücünü seçip istemediklerini geri göndereceği şüpheleri doğdu.

Türkiye de, Geri Kabul Anlaşması’na imza attığı için ülke üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan’a geçen ve Avrupa tarafından kabul edilmeyenleri geri alacak. Böylece göçün en başından beri AB'nin uygulayacağı ve SÖZCÜ'nün daha önce duyurduğu plan da onaylanmış oldu.

Almanya'da göçmenlere 1350 euro maaş

Almanya'da göçmenlere 1350 euro maaş


TÜRKİYE’YE EK YARDIM DA ONAYLANDI

Kabul edilecek 120 bin göçmen ise, Salı günü AB İçişleri Bakanları’nın aldığı karar gibi AB üyesi ülkeleri dağıtılacak. Almanya ilk etapta 17 bin göçmen alacak. Fransa ise yaklaşık 15 bin.

Ayrıca, Türkiye’deki göçmenlerin durumunun iyileştirilmesi için bir milyar euroluk ek yardım konusunda da karar verildi. Birleşmiş Milletler aracılığıyla ek olarak bir milyar Euro’luk yardım daha yapılacak ve bununla, Türkiye ile Lübnan’daki göçmenlerin durumlarının iyileştirilmesine çalışılacak.

Almanya sınırdaki göçmenleri tutuklamaya başladı

Almanya sınırdaki göçmenleri tutuklamaya başladı


 

HOLLANDE’DEN ORBAN’A FIRÇA

Toplantıda, büyük bir gerginlik de yaşandı. Ülkesinde göçmen istemediğini söyleyen, ülkeyi bir göçmen hapishanesine çeviren ve tüm sınırları kapatma tehdidinde bulunan Macaristan Başbakanı Viktor Orban’a, Fransa Cumhurbaşkanı  Holllande, „Avrupa değerlerini benimsemeyenlerin, AB’de ne işi olduğunu düşünmeleri gerekir“ diye sert çıktı.

Diğer bazı liderlerin tepkisiyle ortam sertleşince, akşam yemeği arası verildi ve gerginlik yatıştırıldı.

Sığınmacılara tekme atan kadın kameraman mahkemede yargılanacak

Sığınmacılara tekme atan kadın kameraman mahkemede yargılanacak