sozcu.com.tr / DIŞ HABERLER

Paris'teki kanlı saldırılarda en fazla kaybın yaşandığı Bataclan konser salonuna, 2008 yılında örgüt üyesi olduğu düşünülen kişilerin gittiği ve 'Bir  dahaki gelişimizde konuşmaya gelmeyeceğiz' dediği görüntüler ortaya çıktı.



89 kişinin hayatını kaybettiği konser salonuna 8 yıl önce giden yüzü kapalı kişilerin Bataclan'ı, 'İsrail yanlısı kişilere ve organizasyonlara ev sahipliği yaptığı' gerekçesiyle uyardığı görülüyor.

Görüntülerde, Bataclan'a giderek patronla konuşmayı talep eden Müslümanlar, "Bizler Paris'in banliyölerindeki farklı bölgelerde yaşayan gençleriz ve Filistinli kardeşlerimizi destekliyoruz" ifadesini kullanıyor.



Kapıdaki görevliye, Bataclan'ın her yıl ırkçı olmakla suçladıkları İsrail ordusuna para toplamak amacıyla yaptığı organizasyonlardan rahatsızlık duyduğunu anlatan kişiler, bulundukları bölgede yaşayan pek çok insanın aynı rahatsızlığı duyduğunu aktarıyor.

Cuma günü Bataclan'a gerçekleştirilen saldırılarıın bu nedenle olup olmadığı henüz bilinmiyor ancak, olay sırasında konser salonuna giren kişilerin bu kişilerle bağlantısı olabileceği düşünülüyor.



The Mirror, Bataclan'ın 2006- 2009 yılları arasında  böyle bir para toplama organizasyonu yaptığını doğruluyor.

Görüntülerde konuşan kişi açıklamasında, "Yardım topladığınız dernek, websitelerinde İslam'a ve Araplara  karşı olduklarını belli ediyor ve biz de bu durumu daha fazla kabul edemeyiz. Bu organizasyonun tekrarlanmasını kesinlikle istemiyoruz. Bu mesajı da her yoldan destekçilerimize yayacağız ve bilmelisiniz ki bu duruma artık izin vermeyeceğiz." ifadeleri yer alıyor.

Örgütün sözcüsü, mesajın Bataclan'ın patronlarına iletilmesini istiyor ve konuşma, "Bundan sonra olacak her şeyden siz sorumlusunuz. Araplara, Müslümanlara ve Filistinlilere karşı her türlü ırkçı yaklaşımın bedelini çok ağır şekilde ödersiniz. Gelecek defa buraya geldiğimizde konuşmak için gelmeyeceğiz" sözleriyle son buluyor.