İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ta yer alan bir haber, Batı'nın Türkiye'nin PKK politikası karşısındaki tutumunu değiştirdiğine dikkat çekti.

BATI ÖNCE PKK'YI DENEDİ, OLMAYINCA TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ

Financial Times'da yer alan "ABD insansız hava araçlarının saldırıları Türkiye'yi IŞİD'e karşı ön saflara getirdi" başlıklı haberde, IŞİD ile mücadelede önce Kürtleri ve PKK'yı kullanmaya çalışan Batı'nın, güçsüz kaldığı gerekçesiyle 'Türkiye' seçeneğini devreye soktuğu öne sürüldü.



İDEALİZMDEN REALİZME DOĞRU GEÇİŞ YAPILDI

IŞİD ile mücadele kapsamında ABD'nin İncirlik Üssü'nü kullanmasıyla ilgili olarak, AB ve ABD tarafından Türkiye'ye yapılan PKK'ya karşı orantısız güç kullanılmaması yolundaki çağrılar hatırlatılarak, aslında bu konuda hissedilen rahatsızlığın geri planda kaldığını ve 'realist politika'nın ağır bastığını öne sürüldü.

"Eğer Türkiye'yi de saflara katmanın bedeli, IŞİD'e karşı savaşta denenmiş ancak çok daha zayıf olan PKK'nın vurulması için tam yetkiyse, birçok devlet bu bedeli ödemeye hazır görünüyor" diye yazdı.



'BİR TARAFTA YETERSİZ SİLAHLARI OLAN KÜRT KÖYLÜLERİ, DİĞER TARAFTA NATO'NUN 2. BÜYÜK ORDUSU'

Haberde Batılı bir diplomatın şu ifadelerine yer verildi: "Bir tarafta çoğu yetersiz silahları olan Kürt köylüleri. Diğer taraftaysa, NATO'unun ikinci büyük ordusu. Türkler değerlerinin farkında."

IŞİD'E KARŞI SINIRLI MÜDAHALE

ABD'ye ait insansız hava araçlarının IŞİD hedeflerini vurmasından dört saat kadar önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'nin başı çektiği koalisyonla işbirliği yaparak "IŞİD'e karşı kapsamlı bir mücadelenin" içinde olacaklarını söylediğini hatırlatan gazete, Türkiye'nin şimdiye dek IŞİD'e silahlı operasyon iştahının PKK'ya karşı olana kıyasla sınırlı kaldığını belirtti.

Obama: Türkiye'nin kendini PKK'ya karşı savunması meşru

Obama: Türkiye'nin kendini PKK'ya karşı savunması meşru


TÜRKİYE PKK HEDEFLERİNİ HER GÜN VURUYOR

Gazete, Türkiye'nin 23 Temmuz'da Suriye'deki IŞİD hedeflerine üç hava saldırısı düzenlediğini hatırlatarak aynı zamanda Türk askerleri ve polisine karşı düzenlenen saldırılara misillemede bulunarak PKK hedeflerini her gün bombaladığına dikkat çekti.

"Tek bir hafta içinde, Türkiye PKK hedeflerine 100 hava saldırısı düzenledi" diye yazan gazete, Anadolu Ajansı'nın güvenlik güçlerine dayandırdığı haberinde bu saldırılarda 260 PKK'lının öldürüldüğünü haber verdiğini belirtti.

IŞİD taktiklerini çözmek için yapay zeka

IŞİD taktiklerini çözmek için yapay zeka