Çocuk haklarıyla ilgili uluslararası çalışmalar yürüten "Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşu, Akdeniz'deki göçmen krizi kapsamında İngiltere'nin kapılarını refakatsiz çocuk göçmenler ile binlerce Suriyeliye açması için hükümete çağrıda bulundu.

"SURİYELİLERE SIĞINACAK YER SAĞLAYIN"

Merkezi Londra'da bulunan kuruluştan yapılan açıklamada, Avrupalı siyasilerin Akdeniz'deki krizi görüşmek üzere bugün Lüksemburg'da bir araya geleceği hatırlatıldı. Açıklamada, savaş ve zulümden kaçan çok sayıdaki çocuk ve Suriyeliye sığınacak yer sağlanması için İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'e çağrı yapıldı.

4 Günde 13 bin 500 Suriyeli giriş yaptı

4 Günde 13 bin 500 Suriyeli giriş yaptı


"ÇOCUKLARIN DURUMU VAHİM"

Kuruluş, bu yılın başından itibaren çoğu refakatsiz 5 binden fazla çocuğun Akdeniz'de tehlikeli yolculuklara çıkarak İltaya'ya ulaştığını bildirdi. Açıklamada bu çocukların, savaş, zulüm ve yoksulluktan kaçmak için korkunç yollardan geçtiği kaydedildi. İtalya'daki göçmen merkezleri ile çocuk evlerinin artık yetersiz kaldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı savunmasız çocuklar geceleri zor koşullarda geçiriyor. Spor merkezleri ve kiliselerde kalıyor. İnsan kaçakçılarına yem olma, fuhuşa zorlanma, çocuk işçi olarak çalıştırılma, uyuşturucu ticaretine dahil edilme riskleriyle karşı karşıyalar. Binlerce yeni göçmenin gelişiyle Yunanistan'daki merkezlerin sistemi de baskı altında. Oradaki durum daha da vahim.



Avrupa'ya ulaşan göçmen ailelerin büyük çoğunluğu Suriye'den geliyor ve bu aileler ülkelerindeki savaştan kaçmak için botlara binerek, tehlikeli yolculuklar yapıyor. İngiltere'nin, geçen yıl başından beri yürüttüğü 'Korunmasız Kişileri Yeniden Yerleştirme' programı çerçevesinde ülkeye 200'den az Suriyeli alındı. Save the Children olarak bizler binlerce Suriyelinin ülkeye alınmasını bekliyoruz."

Hangi Avrupa ülkesi kaç Suriyeli kabul etti?

Hangi Avrupa ülkesi kaç Suriyeli kabul etti?


"ÇİLELERİ AVRUPA'YA ULAŞINCA SON BULMUYOR"

Kuruluşun İngiltere Şubesi İcra Direktörü Justin Forsyth de "Avrupalı liderler, sorunun sadece insanların kıyıya çıkarılarak çözülmediğini anlamalı. Yalnız çocuklar da dahil olmak üzere, insan tacirleri riskiyle karşı karşıya olan çoğu göçmen için çektikleri çileler Avrupa'ya ulaştıklarında son bulmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

İNGİLTERE EŞİT DAĞILIMA KARŞI

İngiltere'nin 2014 yılının başında Suriyeli mültecilere kapılarını açacağını duyurmasına karşın İçişleri Bakanı Theresa May, geçen ay yaptığı bir açıklamada, Akdeniz'de kurtarılan kaçak göçmenlerin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki eşit şekilde dağıtılması önerisine katılmadığını,  bunun daha fazla kişiyi tehlike yolculuklara çıkmaya teşvik edeceğini savunmuştu.

Cesetleri

Cesetleri "ibret olsun diye" çıkaracaklar