Federal Meclis üyelerine yaptığı gelenekselleşen hitabında Türkiye-Rusya arasındaki uçak krizine değinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye yaptıklarından pişman olacak" dedi ve ekledi: "Pilotumuzun ölümünden Türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız. Türkiye'ye tepkimiz sadece ticari yaptırımlarla sınırlı kalmayacak"

Reuters


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis üyelerine yaptığı ve gelenekselleşen hitabında Türkiye-Rusya arasındaki uçak gerginliğine de değindi. Putin, Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili “Türkiye bu yaptığından pişman olacak.” dedi.

Putin’in Georgiyevskiy Salonu’ndaki konuşmasında Rusya parlamentosunun alt ve üst kanatları olan Federasyon Konseyi ile Duma’dan yaklaşık bin vekil kendisini dinledi.

'UÇAĞI NEDEN DÜŞÜRDÜKLERİNİ ANLAMIYORUM'


Putin, konuşmasının 2-3 dakikalık bölümünde Türkiye ile yaşanan uçak krizine de değindi. Putin, uçağın neden düşürüldüğünü anlamadıklarını söyledi: “Uçağımızı neden düşürdüler anlamıyorum. Bunu neden yaptılar Allah bilir. Tüm problemleri –önceden göremediklerimizi bile-başka şekilde çözebilmeliyiz. Biz Türkiye ile terörle mücadelede işbirliği yapmaya hazırdık.”

Reuters

'PİLOTUMUZUN ÖLÜMÜNDEN TÜRK İDARECİLER SORUMLU'


Putin, Rus pilotun ölümünden de “Türk idarecilerini” sorumlu tuttu: “Pilotumuzun ölümünden Türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız. Türkiye yaptığından pişman olacak. Türkiye'ye tepkimizin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.”

'RUSYA ASLA UNUTMAZ ANCAK SİNİRLİ BİR CEVAP DA VERMEZ'


Rusya'nın Türkiye’nin SU-24 uçağına yaptığı saldırıya karşı savaş tehditlerine başvurmayacağını da söyleyen Putin, “Rusya, Türkiye’deki yönetici kliğin ihanetini asla unutmayacak; ama Rusya’dan asla sinirli ve tehlikeli bir cevap vermeyecek.” dedi.

'TÜRK HALKI, TERÖRİSTLERE YARDIM EDEN LİDERLERİYLE EŞİT OLMADIĞIMIZI BİLMELİ'


Putin, şu ifadeleri kullandı: “Türk halkı bizim onlarla ve teröristlere yardım eden Türk liderliği ile eşit olmadığımızı bilmeli. Türkiye'de çalıntı petrolle kimlerin ceplerini doldurduğunu ve kimin terör örgütleri için militan topladığını biliyoruz. Türk halkı iyidir, çalışkandır. Türk halkı bizim eski dostumuzdur. Belki Türkiye’de Rusya’nın çok eski ve güvenilir arkadaşları vardır. Bilmeliler ki biz onları Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz.”