Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 30 Eylül'den beri devam eden Rus jetlerinin hava operasyonları sonrasında, IŞİD militanlarının morallerinin düştüğünü ve bazı militanların çatışma alanlarından doğu ve kuzey doğu bölgelerine doğru kaçtığını söyledi.

Konaşenkov, radyo vericilerinden elde ettikleri bilgileri paylaşarak, militanların bölgede silah, mühimmat ve yakıt sorunu yaşadıklarını aktardı. Bir kısım militanların bu olumsuzluklar sonrasında moral kaybı yaşadığını belirten sözcü, "Bazı militanlar, çatışma alanlarından doğu ve kuzey doğu bölgelerine doğru kaçıyor” dedi.

ABD, Patriotları toplamaya paşladı

ABD, Patriotları toplamaya paşladı


Son 24 saat içinde Rus jetlerinin 64 sorti gerçekleştirdiğini kaydeden Konaşenkov, terör örgütü IŞİD’e yönelik 55 hedefin de imha edildiğini söyledi. Son saldırılarda Rakka, Şam ve Halep’te bulunan IŞİD komuta merkezlerinin hedef alındığı belirtildi.

Rus yetkili Su-34, Su-24M ve Su-25SM savaş uçaklarının son günlerde operasyonları yoğunlaştırdığını belirterek, silahlı militan grupların hareket alanı ve saldırı potansiyelinin önemli ölçüde zayıfladığını kaydetti.

Rusya: Türkiye bizim için dost ülke ve başlıca ortağımız

Rusya: Türkiye bizim için dost ülke ve başlıca ortağımız