Amsterdam-Paris seferini yapan bir hızlı trende saldırganı etkisiz hale getiren 3 Amerikalı ve 1 İngiliz'e Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından onur nişanı ile ödüllendirildi.



ABD askerleri Spencer Stone (23), Alek Skarlatos (22), ABD'li öğrenci Anthony Sadler ve İngiliz vatandaşı Chris Norman'ı (62) cumhurbaşkanlığı sarayında kabul eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkenin en üst düzey nişanı olan "Legion D'Honneur" (Onur nişanı) ile ödüllendirdi. Müdahaleyle bir katliamın önlendiğine dikkat çeken Hollande, "Fransız halkı cesaret ve soğukkanlılığınızı takdir ediyor. Sadece ellerinizi kullanarak ağır silahlı bir kişiyi etkisiz hale getirdiniz" dedi.

Cumartesi günü gerçekleşen olayda, Amsterdam-Paris seferini yapmakta olan Thalys hızlı treninde silahlı saldırı hazırlığı yapmaya hazırlanan bir terörist çoğunluğu ABD'li askerlerden oluşan yolcular tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Saldırgana ilk müdahaleyi yaparken ağır yaralanan 28 yaşındaki Fransız vatandaşı Mark Moogalian ise nişanını iyileştikten sonra alacak.

Paris-Amsterdam trenindeki katliam son anda önlendi

Paris-Amsterdam trenindeki katliam son anda önlendi