Ali GÜLEN / FRANKFURT

Orduya Ergenekon ve Balyoz kumpası kuran, tüm muhalifleri izleten ve sonunda Türkiye'den kaçan cemaatin savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara, Frankfurt'ta görüldü. Almanya'nın finans merkezi olan Frankfurt'un alışveriş caddesi Zeil'de, geçen hafta uzun süre dolaşan Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yanında iki kişinin daha olduğu belirtildi.

Foto: CİHAN -Cemaat savcıları Almanya'da


Son yıllarda moda olan omuzdan çapraz asmalı entelektüel çantaları taşıyan ikilinin, alışveriş caddesinde uzun süre dolaştığı, daha sonra da bilinmeyen bir yöne gittikleri öğrenildi. Kaçmadan önce hayli kilo veren ve Almanya'ya geldiği ilk günlerde zayıflamış haliyle dikkatleri çeken Ergenekon Savcısı Öz'in tekrar şişmanladığı ve eskisinden de fazla göbeğinin çıkmış olduğu belirtiliyor. Savcı Öz'ün yanlış diyet programı nedeniyle, yeniden hızla kilo aldığı ve "Yoyo etkisi"ne girdiği tahminleri yapılıyor. Hatırlanacağı gibi Zekeriya Öz, bir süre önce Frankfurt Otomobil Fuarı'nda lüks otomobiller ile fotoğraf çektirmişti.

Zekeriya Öz, lüks otomobille fotoğraf çekip paylaşmıştı

BAŞKA YERE GİDECEK Mİ?


Türkiye ile Almanya arasında süren, kaçak göçen engellenmesi görüşmelerinde bu konunun da gündeme geldiği ve Öz'le Kara'nın Almanya'dan istendiği belirtiliyor. İki savcının iadesi yerine, başvurularının bir süre ötelenmesi ve daha küçük bir AB ülkesine gönderilmesi planlanıyordu. Ancak yeni krizlerin bu konuyu ertelettiği belirtiliyor. Bu arada, Frankfurt'ta etkin olan cemaat çevreleri ise, "Zekeriya Öz'le görüşmek istediğini" belirtip aracı olmalarını isteyen gazetecilere "çok sert ve ters cevaplar" veriyor. Bu tavır da, Öz'ün aslında Frankfurt'tan hiç ayrılmadığı yönündeki şüpheleri güçlendiriyor.