sozcu.com.tr / EKONOMİ SERVİSİ

Koalisyonun kurulamaması, erken seçimin konuşulmasıyla hergün yeni bir rekor kıran dolar 3 TL’ye yaklaştı. Daha önce doların ne zaman 3 TL olacağı konusunda tahminde bulunamayan uzmanlar, yeni rekorlarla birlikte bu kez zaman verdi.

Dolar 2.94'ü aştı

Dolar 2.94'ü aştı

Ekonomik risklerin ön plana çıkmasını dolardaki yükselişe neden olarak gösteren Alan Menkul Değerler Genel Müdürü Yardımcısı Yeliz Karabulut, “Cari açık düşmüyor. Enflasyonda olumlu açıklamalar olsa da umut vaat edici gelişmeler beklenmiyor. Çünkü dolardaki bu artış, geçirgenlik özelliği nedeniyle enflasyon tarafına olumsuz yansıyacak. Global piyasalarda da olumlu gelişme yok. Ancak dolardaki yükselişin yukarı yönlü hareketin en önemli sebebi siyasi gelişmeler ve terör. Seçime gidiyor olmamız olumsuz etkiliyor” dedi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Dolardaki bant hareketlerine baktıklarında doların 2.76-2.87 bandında hareket ettiğini ve bu bandı kırdığını anlatan Karabulut, “Dolar çok sert hareket etti. Şimdi 2.87-3.05 bandına çıktı. 2.87’nin altına inmediği sürece 3.05’e doğru bir hareket olabilir” diye konuştu.

Karabulut, siyasi gündemin durulmaması, Merkez Bankası’nın müdahale etmemesi durumunda doların 3 liranın üzerine çıkmasının çok uzun süreyi almayacağını, Eylül ayında 3’ün üzerinde bir hareketin olası olduğunu söyledi.

YATIRIMCI NE YAPMALI?

Karabulut, risklerin her geçen gün daha kuvvetli göründüğünü belirterek, “Yatırımın yüzde 60’ı repoda, geri kalanı da dolar ya da Euro olarak döviz sepeti olarak yapılabilir” dedi.