Dolar, euro, faiz ve Borsa cephesinin merakla beklediği görüşme tamamlandı. AKP ile CHP arası son koalisyon görüşmesi bugün yapıldı. Toplantı sonrası AKP lideri Davutoğlu partisinin genel merkezlerinde bir açıklama yaptı. Davutoğlu CHP ile görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını ve erken seçimin kuvvetli ihtimal olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Davutoğlu'nun kendilerine bir koalisyon hükümeti değil, seçim hükümeti teklif ettiklerini açıkladı.

DOLAR VE EURO'DAN TARİHİ REKOR

Davutoğlu'nun açıklamasından önce piyasalar, görüşmenin 1.5 saat sürmesini erken seçim ihtimali olarak yorumlayarak negatif fiyatladı. Görüşmeden önce 2,78 seviyelerinde olan dolar/TL 2,8290 ile tarihi rekorunu kırdı. Sepet kurda dolar 2.98'i aşarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL, 3,1465 ile rekor tazelerken BIST 100 endeksi günü 1,39 kayıpla 77 bin 85 puandan kapattı.

UBS Stratejisti Manik Narain son gelişmeleri Türkiye için negatif olarak nitelendirirken, "Büyük risk tekrar seçimlere gidilmesi ve hiçbir şeyin değişmemesi. Bu durum Türk iş hayatına ve ekonomiye birçok belirsizlik getirecektir" dedi ve ekledi:
"Politikanın ötesinde Türkiye'nin makro görünümü oldukça zorlu, büyüme yavaşlıyor, şirketlerin borcu önemli ölçüde artıyor... Siyasetin pozitif bir dinamik sağlayamamasıyla piyasa artık bunlara odaklanacaktır. Seçimlerin ne zaman olacağı belli değil ancak yatırımları engelleyici bir diğer unsur olacaktır. İki yıldır yatırımların toparlanamadığını görüyoruz."

Görüşmeyi bitiren teklif!

Görüşmeyi bitiren teklif!


 

Bundan sonra ne olacak?

Bundan sonra ne olacak?