AKP ve CHP arasındaki koalisyon turlarının sonuncusu dün gerçekleşti. Ancak ortaya bir hükümet çıkarılamadı. Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla Türkiye’nin önünde de dört seçenek açıldı.

İşte Türkiye'yi bekleyen dört olasılık:

Mevcut hükümetle seçime gidilecek:Bu formüle göre Davutoğlu ve AKP, TBMM’den erken seçim için karar çıkartarak, muhtemelen kasım ayında Türkiye’yi yeni bir seçime götürecek. Bu durumda seçime kadar mevcut hükümetle devam kararı alınacak. Ancak TBMM’den erken seçim kararı çıkarabilmek için 258 sandalyesi bulunan AKP’ye muhalefetten de destek gelmesi gerekiyor. Üç muhalefet partisi olumsuz oy kullanırsa AKP tek başına erken seçim kararı alamıyor.



AKP, MHP'yle görüşecek mi?

AKP, MHP'yle görüşecek mi?


AKP azınlık hükümeti kuracak:AKP, yine seçim şartı ile bir azınlık hükümeti kuracak. Bu hükümetedışarıdan destek verilmesi gerekiyor. Ve güvensizlik oylarının 276’nın altında kalması halinde azınlık hükümeti göreve başlayabiliyor. Bunun için de Ankara kulislerinde konuşulan formül MHP’li 80 milletvekilinin güven oylamasına katılmayarak 276 güvensizlik oyunun AKP’ye verilmemesini sağlamak ve bu şekilde azınlık hükümetinin göreve başlaması mümkün olabiliyor.

Yandaş medyada bayram havası

Yandaş medyada bayram havası


Bahçeli'den koalisyon yanıtı

Bahçeli'den koalisyon yanıtı

MHP’li koalisyon kurulacak:Zayıf bir ihtimal olmakla birlikte AKP’nin MHP ile yine seçime endeksli bir koalisyon kurma ihtimali bulunuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önceki açıklamalarında 15 Kasım tarihini vererek yeni seçim istemişti. AKP ve MHP anlaşabilirse erken seçim şartı ile bir koalisyon hükümeti kurulabilir.

’Seçim AKP’nin intiharı olur!..’

’Seçim AKP’nin intiharı olur!..’

Erdoğan seçime götürecek: Tüm bu olasılıkların gerçekleşmemesi halinde son ihtimal olarak da 45 günlük anayasal sürecin dolması halinde top cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçiyor . Bu durumda Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı’na danışarak yeniden seçim kararı alabiliyor. Bu durumda kurulacak seçim hükümetine dört partinin de bakan vermesi söz konusu olacak. Ancak isteyen parti bu hükümete üye vermeyerek yer almayacak. MHP’nin HDP’li bir hükümette yer alması beklenmiyor.