Demet CENGİZ/SÖZCÜ

Magosa’da inşa edilen ve bu yılın son çeyreğinde açılması planlanan City Mall isimli AVM’nin kiralamasını Türkiye’den KDM Yönetim ve Kiralama üstlendi. 15 milyon Euro’luk bir yatırım olan ve 60’a yakın mağazaya yer verilecek AVM’nin kiralanabilir alanı 20 bin 200 metrekare.

TAYLANDLI INDEX’İN BAYİSİ

Yatırımcı firma Elektrokur’un sahibi Derviş Tarımer, elektrik malzemeleri üretim ve pazarlamasının yanı sıra 4 yıl önce perakende sektörüne yatırıma başladıklarını söyledi. Tayland merkezli Index markasının bayiliğini aldıklarını belirten Tarımer, “Ikea’ya benzer konseptli ev eşyaları, dekorasyon malzemeleri satan bir marka. Dünyada civarı mağazası var. Rum tarafından engeller çıkartılmasına rağmen ambargo yıkıldı ve biz bu markanın 4 mağazasını açtık. Sonra da AVM yapmaya karar verdik” dedi.

HALKIN PARASI İÇERİDE KALACAK

Elektrokur Genel Koordinatörü Çağıl Tarımer Barut da şu bilgileri verdi: “KKTC’de hiç AVM ve eğlence merkezi yok. O nedenle herkes Güney’e geçip orada para harcamayı tercih ediyor. Biz elbette ticaret yapıyoruz fakat bir yandan da derdimiz halkın parasının içeride kalması. Ambargolar kırılmayacak diye bir şey yok. Index ile biz bunu başardık. Başka markalar da bayilik aracılığıyla faaliyet gösteriyor.” Şu anda KKTC’de mağazası olan yabancı markalardan bazıları Mango, Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, New Balance ve yerli markalardan bazıları da Koton, Mavi, İpekyol, Sarar, LCW, Collezione.

Mersin’in şubesi gibi gösteriyorlar

KDM Yönetim ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci, hem Türk hem de uluslararası markalarla kiralama görüşmelerinin başladığını açıkladı. İnşaatın yüzde 80 oranında tamamlandığını kaydeden İzci, “Yüzde 100 dolulukla açılmasını istiyoruz. KKTC’de 300 bin insan yaşıyor. 43 bin öğrenci, 40 bin asker var. Kişi başına düşen gelir 16 bin dolar. O nedenle markalar çok ilgili. Orada faaliyet göstermek isteyen markalar bir yolunu buluyor. Bazıları, Mersin’in şubesi gibi gösterdikleri mağazalar açıyor. Yıllık ziyaretçi beklentisi 5 milyon ve ciro hedefi 100 milyon lira” diye konuştu.