11-15 Mart 2015 tarihlerinde uluslararası ART Ankara / Çağdaş Sanat Fuarı ile eşzamanlı olarak ayrı bir holde Design Ankara / Endüstriyel Tasarım Fuarı ETMK (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) işbirliği ile “ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda 8000m2’lik alanda gerçekleşecek.

ART ANKARA/Çağdaş Sanat Fuarı, başkentte uluslararası düzeyde bir araya getirdiği sanat galerileri, müzeler, sanatsal eğitim veren kurum ve kuruluşlar, sanatçılar, koleksiyonerler ve sanata ilgi duyanlar ile birlikte yeni paylaşımlar, başlangıçlar ve kazanımlar sağlanması hedefinde.

Fuarda, paneller, söyleşiler, konferanslar, canlı performanslar, konserler, dinletiler ile paylaşım katlanacak ve canlılık kazanacak.

Ulusal ve uluslararası katılımla yaklaşık 300 sanatçının 2.000’i aşkın eseri ve aynı zamanda İran Çağdaş Sanatı ’nın da sergileneceği ayrı bir stant sanatsever ile buluşacak.
Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı yalnızca koleksiyonerler, galeriler ve alıcılara yönelik değil. Fuarın, yeni neslin sanatı sevmesi, tanıması, heveslendirilmesi ve desteklenmesi için de ortam oluşturulmasına yönelik katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.

Fuar Ankara’da; farklı ülkelerden galerilerin de bulunduğu, çağdaş sanat eserlerinin yer alacağı yeni bir sanat ortamı oluşturacak.

Atis Fuarcılık A.Ş. tarafından, 11-15 Mart 2015 tarihlerinde uluslararası ART Ankara / Çağdaş Sanat Fuarı ile eşzamanlı olarak ayrı bir holde Design Ankara / Endüstriyel Tasarım Fuarı ETMK (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) işbirliği ile “ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda 8000m2’lik alanda gerçekleşecek.

DESIGN ANKARA/Endüstriyel Tasarım Fuarı ise; toplumun çeşitli kesimlerine ve endüstriye ulaşarak, endüstriyel tasarımın yerel ve küresel pazardaki artan önemini göstermek, Türk tasarımcıların birikimini ve katkılarını paylaşmak için başkentte bir araya getirdiği meslektaşlar, üreticiler ve kullanıcılar arasında ortak bir platform ve vizyon sağlamayı amaçlamakta.

Endüstriyel tasarımın seçkin örneklerine yer verilecek fuarın çıkış noktası, sanat, tasarım ve endüstriyi buluşturmak ve Ankara’da özellikle mobilya, savunma ve medikal sanayicilerini uluslararası rekabete hazırlamak.

Bu iki yeni fuarın önümüzdeki yıllarda uluslararası fuar takvimlerinde de yer alması, sürekliliği sağlanarak Ankara’ya yeni bir vizyon ve misyon kazandırması planlanmakta.