Zekeriya ALBAYRAK SÖZCÜ / ANKARA

AKP Grubu’na katılan partililer “İşte ordu işte komutan”, “Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin”, “Başbakan Ahmet, millet sana emanet” şeklinde sloganlar atıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iç güvenlik paketinde geri adım atmayacaklarını ve önümüzdeki hafta görüşmeye başlanacağını açıkladı. Muhalefete bir hafta ‘düşünme’ fırsatı verdiklerini söyleyen Davutoğlu, “İç Güvenlik Reformu Paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır” dedi.

AKP Grubu’na katılan partililer “İşte ordu işte komutan”, “Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin”, “Başbakan Ahmet, millet sana emanet” şeklinde sloganlar atıldı.

Grup konuşmasına başlamadan önce Davutoğlu, cep telefonuyla bir görüşme yaptı. Başbakan, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın cep telefonuyla İçişleri Bakanı Efkan Ala ile konuştuğu öğrenildi. Müzeyyen Senar'a da rahmet dileyen Davutoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

ÇÖZÜM SÜRECİ KALPLERİN SÜRECİ

Çözüm süreci bazılarının anlamak istediği veya saptırarak anlatmak istediği gibi salt teknik bir süreç değildir. Çözüm süreci her şeyden önce kalplerin sürecidir. Birbirine düşürülmeye çalışılan kardeşlerin yeniden buluşma hareketidir. Biz ise inadına çözüm, barış, demokrasi dedik ve demeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde çözüm sürecinde çok daha ileri adımların güzel gelişmelerin olduğuna hepiniz şahitlik edeceksiniz.

PENSİLVANYA YERİNE PHİLADELPHA

24 Nisan yaklaştı. Ermeni, Yahudi lobisi hareketlendi. ‘O lobileri harekete geçirin Türkiye’yi köşeye sıkıştırın diyorlar’ diğer taraftan da Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderiyorlar. Kılıçdaroğlu da mesajı alıyor aynı üslupla Meclis kürsülerinde konuşuyor. Kılıçdaroğlu bu sana yakışmaz. Halkla milletle konuşmaktır. Philadelphia ile paralel konuşmak değil. Artık her şeyin paraleli çıktı.

PAKET ÇIKACAKTIR, ÇIKACAKTIR

Hiç kimse bu bir haftalık ertelemeyi İç Güvenlik Reformu paketinden herhangi bir şekilde zamana yayıldığı veya vazgeçildiği gibi bir intibaya kapılmasın. İç Güvenlik Reformu Paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır. Bu bir haftada bütün partilere düşünme, teneffüs imkanı veriyoruz. Düşünsünler.”