Başak KAYA / ANKARA

Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi'ndeki Gülen cemaatine yönelik soruşturma sırasında, Savcı Zekeriya Öz’ün de bağlantısını tespit eden ve daha sonra Ergenekon davası sanığı olan Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Hakim Albay Zeki Üçok, ‘’ Bu savcıların yurt dışına kaçacaklarını 3 ay önce 15 Mayıs günü açıkladım. Onlar savcı değil militan. Allah bunları öbür tarafa almayacak’’ dedi.

Savcı kaçtı mı kaçmadı mı ekim ayında belli olacak!

Savcı kaçtı mı kaçmadı mı ekim ayında belli olacak!


Üçok, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ‘’Yakalama kararından altı saat önce kaçtılar. Yapılacak operasyonları önceden öğrenip, önlem alabiliyorlar. Bundan sonra da konuşamazlar. Ne diyecekler, talimat aldım mı diyecekler. Bunların hakimlik savcılıkla ilgisi yok bunlar militan’’ dedi ve şunları söyledi:

KAÇACAKLARI BELLİYDİ: ‘’Talimat alıp yaptıklarından şüphe yok, bu bir organizasyon işiydi. Önümüzdeki günlerde arka arkaya soruşturmalar açılarak operasyonlar olmasını bekliyorum. Kaçacaklarını 15 Mayıs’ta sosyal medya da 'Kaçacaklar, hızlı davranın' diye açıkladım. O zaman bana saldırmışlardı. İlk kaçanlar bunlar değil. 2009’da da TSK’daki yapıyı kuranlardan 4 ağabeyleri de kaçtı. Onlar da Gürcistan üzerinden Kazakistan’a geçerek cemaat yurtlarına sığındı.

Öz’ü keşfeden 3 İSİM: Gül, Erdoğan, Şahin

Öz’ü keşfeden 3 İSİM: Gül, Erdoğan, Şahin


ORGANİK BAĞ VARDI: Biz 2009’da Kayseri soruşturmasını yürütürken, Zekeriya Öz’ün cemaat ile organik bağı olduğunu fark ettik ve iddianame hazırladım. İşin içinde asker de vardı. Suç işlemek için örgüt kurma ve Anayasayı devirmeye teşebbüsü için iddianame hazırladık. Şimdi gerçekten böyle oldukları anlaşıldı. Ben tutuklanınca iddianame havada kaldı.

Milletin yüzüne nasıl bakacaklar?

Milletin yüzüne nasıl bakacaklar?


ALLAH DA ALMAYACAK: Allah bunları öbür tarafa almayacak. Bunların dini, imanı yok. Hepsi militan. Onların yaptıkları hukuksuzluklar, kitaplara sığmaz. Zekeriya Öz, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en militan adamıdır. Zaten boşuna bu  soruşturmaların başına oturtmadılar’’

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Zekeriya Öz'e övgü dolu sözler

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Zekeriya Öz'e övgü dolu sözler