SÖZCÜ / ANKARA

Yavaş ilerleyen AKP-CHP koalisyon görüşmeleri 'tarafsız mekan'a taşınıyor.

Geçen hafta liderlerin buluşmasından sonra bu hafta alt düzeyde temaslar yapılıyor. İki parti, önümüzdeki günlerde ‘tarafsız mekan’da buluşma kararı aldı. Ulus semtindeki Ankara Palas Devlet Konukevi’nin görüşme yeri olması da gündeme geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 13 Temmuz’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Bu görüşmede, alt komisyon kurulması ve görüşmelerin bu şekilde sürdürülmesi kararlaştırıldı. CHP Sözcüsü Haluk Koç, 21 Temmuz’da Kültür Bakanı Ömer Çelik’i bakanlıktaki makamında ziyaret etti. Koalisyon görüşmelerinin yöntemi üzerinde durulurken, bir sonraki ziyaret CHP’ye olacak.

ANKARA PALAS HÜKÜMETİ

Koç-Çelik görüşmesinde bir sonraki görüşmeler için tarafsız bir mekan belirlenmesi kararlaştırıldı. Edinilen bilgiye göre mekan arayışında Ulus’ta bulunan Ankara Palas Devlet Konukevi öne çıktı. Dışişleri Bakanlığı’na ait tarihi binada, özellikle Cumhuriyetin kuruluş yıllarında revaçta idi. Atatürk'ün de katıldığı Cumhuriyet Baloları yapıldı. İran Şahı Pehlevi, Yunan Kralı Venizelos ve ABD Başkanı Eisenhower da burada kaldı.

Koalisyon görüşmelerinde AKP’den Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş ve Cevdet Yılmaz, CHP’den ise Haluk Koç, Faik Öztrak ve Akif Hamzaçebi’nin yer alacağı öğrenildi. Koç, Bakan Çelik’le görüşmesinden sonra CHP MYK’ya bilgi verdi. Çelik’in de Bakanlar Kurulu toplantısında görüşmeye ilişkin bilgi aktardığı kaydedildi.