MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grubunda milletvekillerine seslendi. Bahçeli, seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirterek milletin MHP'ye ana muhalefet görevi verdiğini açıkladı.

İşte Bahçeli'nin sözlerinden satırbaşları...

Seçim sonuçları 4 partili bir meclis yapısı ortaya çıkarmıştır. Seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. Gerilimden beslenen odak ve çevreler 7 Haziran’da millet tarafından ikaz edilmiştir. Türk milleti tek adamlık zihniyetini kızağa çekmiştir. Yalan ve iftira ile temellenen siyasi üslup kesin bir darbe almıştır. 7 haziran ile demokrasi nefes almıştır. Siyasetteki alternatifsizlik rafa kaldırılmıştır.

Türk milleti MHP’ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir. 46 yılık mazimizi hiçe sayarak temel görüş ve eleştirilerimizi sırf koalisyon için görmezden geleceğimizi bekleyenler beyhude bir çaba içindedir. Mili duruşumuzdan taviz verirsek bunu bize gönül veren milyonlara anlatamayız. Kötümser olmaya karamsarlık aşılamaya kimse tevessül etmemelidir.

Karanlık kampanyalarına arasından sıyrılarak verdiğimiz mücadele sonucu bugün MHP TBMM’de 80 vekil ile temsil edilmektedir. İç ve dış uzantılı siyasi tanzim ve planları görüyoruz. Partimizi hedef alan siyasi mühendisliği fedakarca görev yapan teşkilatımız elinin tersi ile itmiştir. Yandaş medyanın tezvirat ve tuzaklarını yararak iktidarın kullandığı devlet imkanlarına göğüs gererek TBMM’ye geldiniz.

Partimizin aldığı sonuçları eleştiren bazı mihraklar türemiştir ki bunların milliyetçi harekete ne katkı sağladığını sormak gerekir. Bizler reel politik bir disiplin içinde her eleştiriyi dinlemeye ve sonuç çıkarmaya hazırız. Ama bunun siyasi vicdana uygun olmasını bekleriz. Partimiz üzerinde oynanan oyunları unutmayız. Koltuk hevesiyle inançlarımızı pazarlık konusu yapmayız.

"SORUNU ÇÖZMEK İÇİN İKİ YÖNTEM MEVCUT"

Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek bayrak tek devlettir. Bunlar milliyetçi hareketin varlık nedenidir. Bizim uzlaşmamızın ana omurgası ancak bunlarda uzlaşma ile olur. Dağılmadan, parçalanmadan mutabakat aranması asla ve asla mümkün değildir. Mevcut anayasa içinde iktidar sorununu çözmek için iki yöntem mevcut. Bunlar da azınlık ya da koalisyon hükümetleridir.

TÜRKİYE'Yİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYİZ

Başkanlık seçimini müteakiben, öncelikle çözülmesi gereken yeni hükümetin kurulması işidir. Eğer ki tüm alternatifler tüketilir, siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız. Ama bunun için ilkelerimizin kabulü şarttır. Bunlardan geri atmamız düşünülemeyecektir. İlk olarak süreç ihaneti tamamen askıya alınmalıdır. İkinci olarak 17-25 rüşvet ve yolsuzluk kararının üzerine tavizsiz şekilde gidilmelidir. Soruşturma tekrar açılmalı, ucu kime dayanırsa dayansın tam bir mıntıka temizliği yapılmalıdır.

Baksanıza cumhurbaşkanının huzurunda, TİM’in genel kurulunda İranlı kaçakçıya mücevher sektöründe ödül hayasızca verilmiştir. Tepkiler sonucunda pişmanlık gösterse de, başbakan yardımcısının ekonomi bakanıyla ödül sunması utanç ve rezalettir. Sayın Kurtulmuş’un 'bilmiyordum' demesi özrün kabahatten büyüklüğünü hafifletmeye yetmemiştir. Varsayalım ki bilmiyor olsunlar, o zaman bu zevat Türkiye’yi nasıl yönetmektedir?

Ahlaksız eski bakana, dışişleri bakanlığı ödül vermeye karar verilirse buna da göz yumulacak mıdır?

Hiç kimse bizden hırsızları aklama tezgahına düşmemizi beklememelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle anayasa sınırlarına çekilmelidir. Kaçak ve korsan mitinglerle milli iradeyi körelten, şimdi de iftar sofralarını yalana bulayan Erdoğan, artık anayasaya eksiksiz uymalıdır. 1071 rakımlı tepeye yavaş yavaş dönüşün yollarını aramalıdır. Bir defa muhatap siyasi partilerdir. Haddi değilken muhalefetle söz düellosuna girmesi, edep noksanlığıdır.

MHP bu üç başlık altında bir mutabakat arayışını görürse, elbette koalisyonu konuşmaktan kaçınmayacaktır. İlkelerde uzlaşmadan, güven iklimi oluşmadan, koalisyona tamam demek MHP’nin kitabında yazmayan ilkelliktir. Hiçbir şart altında hükümet kurulamazsa, şüphesiz ki millet tek adrestir. MHP Türk milletinin tercihine gönülden bağlıdır.