MHP lideri Devlet Bahçeli Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP ile koalisyon ihtimaline ilişkin MHP lideri "Bu zamana kadar ne söylediysek aynısını söyleyeceğiz." dedib Bahçeli "Diyeceğiz ki: Çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık'ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray'dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir." şeklinde konuştu.

İşte olay röportajdan koalisyon ile ilgili çarpıcı bölümler

"Bugün Türkiye'de kutuplaşma var. Recep Tayyip Erdoğan, kendi partisine taban bulabilmek için Türkiye'yi ciddi manada kutuplaştırmış, cepheleştirmiştir. Bugün Türkiye'nin en önemli meselesi bu sosyal yarılmadır. Bu ayrışma, tam manasıyla bir felakete dönüşmüştür. Yeniden kaynaşmanın sağlanması, nesiller alacaktır.

"Televizyonlarda Recep Tayyip Erdoğan'ın bıkma bilmez, usanma bilmez konuşmaları, her gün yepyeni bir stres kaynağı haline geliyor. Her konuşması
yeni bir toplumsal depresyon kaynağı... Bunu düşünen yok. Bunun önlemini almayı akıl eden yok. Bir kişi de çıkıp "Sayın Cumhurbaşkanım veya Sayın Başbakanım...
Lütfen biraz sakin olalım" demiyor. Böyle telkinde bulunan yok."

"Bu sorunları 'Davutoğlu'na) anlatacağız, ardından da tek başına iktidar olmadığına göre bu sorunları çözecek bir koalisyon kurulmalı diyeceğiz.  Bu modeli hayata geçirin diyeceğiz. Biz seçim gecesi söyledik: Biz düşen anamuhalefettir. Böyle bir koalisyon modeli ortaya çıkarsa... Biz Türkiye'ni yararına olan uygulamaları destekleriz, yararına olmayan uygulamalara da muhalefet ederiz. Yapıcı bir muhalefet oluruz. Neden kimse AKP/HDP koalisyonundan söz etmiyor? İkisinin sayısı yetiyor. İkisi yapamayacaksa neden AKP/CHP koalisyonu söz konusu olmasın?"

BAHÇELİ'DEN 3 ŞART

Ahmet Hakan Bahçeli'nin üç şartını ise şöyle sıraladı

-BİRİNCİ ŞART: Çözüm süreci adı verilen "çözülme süreci" derhal son bulmalıdır.
-İKİNCİ ŞART: 17/25 Aralık yolsuzluk dosyaları açılmalı, sorumlular yargı önüne
çıkarılmalıdır.
-ÜÇÜNCÜ ŞART: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'ı terk etmeli ve Çankaya fanusuna
girmelidir.

Koalisyon muamması

Koalisyon muamması


ABD İncirlik'i istedi, Türkiye PYD şartı koştu

ABD İncirlik'i istedi, Türkiye PYD şartı koştu