Şenol GEZER - Habip ATAM/İstanbul

İstanbul'da 20 gün önce, fidye için kaçırılan işadamı Mehmet Turgut'un vahşice öldürüldüğü ve Pendik'te ormanlık alana gömüldüğü ortaya çıktı. Dört ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen dedektifler, aralarında ailenin makam şoförlerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.

Bakır Kralı olarak tanınan Cüneyt Ali Turgut'un babası Mehmet Turgut, 26 Haziran'da İstanbul'da esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. İşadamı Turgut'un Florya, Şenlikköy'deki evine dönmemesi üzerine paniğe kapılan ailesi, ertesi gün polise kayıp müracaatında bulundu. Bu arada aileye telefonla ulaşan meçhul bir kişi, Türkiye'nin en büyük saat ithalatçısı Mehmet Turgut'u kaçırdıklarını ve hayatı karşılığında 5 milyon Euro fidye istediklerini söyledi. Fidyecilerin ön şartı ise, "Polise bilgi vermeyeceksiniz" oldu. Saatler önce polisle irtibat kuran aile, bu bilgiyi de yetkililerle paylaştı.



SON KEZ OTOPARKTA GÖRÜLDÜ

Yeni gelişme üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, soruşturmayı devraldı. Hummalı bir çalışma yürüten Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne (KŞB) bağlı dedektifler, Tahtakale'deki ofisine gitmek üzere erken saatte Florya'daki lüks dairesinden ayrılan Mehmet Turgut'un izine kısa sürede ulaştı. Telefonun sinyalleri ve güvenlik kameraları üzerinden iz süren dedektifler, trafik yükünden kurtulmak isteyen Turgut'un aracını önce Kazlıçeşme'de bir otoparka park ettiği, ardından Marmaray'a binerek Eminönü'ne geçtiğini belirledi. Aracın teslim alınma görüntülerine ulaşmak isteyen dedektifler, Turgut'un akşam saatlerinde otoparka 2 kişiyle giriş yapıp ayrıldığını tespit etti.


ÖLDÜRÜP GÖMDÜLER

Eldeki bilgilere göre, işadamını kaçıran fidyeciler, kendilerine hizmet eden makam şoförleri Serkan D. ve Fatih Ç. aracılığıyla ailenin polise gittiğini öğrendi. Söz verdikleri halde aileye ikinci kez telefon açmayan fidyeciler, 28 Haziran'da Mehmet Turgut'u henüz belirlenemeyen bir yöntemle katlederek, Pendik'te ormanlık alana gömdü. Üç gün sonra da işadamının aracı Ümraniye'de bulundu.

SÖZCÜ'NÜN HABERİ KORKUTTU!

Hummalı çalışmalar devam ederken 1 Temmuz'da SÖZCÜ'nün internet sitesinde yeralan, "Bakır Kralın'nın babasını fidye için kaçırdılar" başlıklı "özel haber" üzerine paniğe kapılan fidyeciler, yakalanma korkusuyla Türkiye'nin dört bir yanına dağıldı ve telefonlarını kapattı. Ancak, verdikleri bilgilerle patronlarını ölüme sürükleyen şoförler, ailenin yanında kalmaya devam etti. Dün şafak vakti İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenleyen görevliler, aralarında Vanlı  uyuşturucu Mahmut B.'nin yeğeni Rızgan B. ile makam şoförlerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.



Rızgın B. ve Emre E. birlikte böyle poz vermiş.

Sorgulama sonucu işadamının kaçırılmasında Rızgın B., Çayan H. ve Emre E.'nin baş aktör olduğu netleşti. İtiraflarda bulunan şüpheliler, ellerini ve ağzını koli bandıyla bantlayıp kaçırdıkları Mehmet Turgut'un 27 Haziran'da Ballıca'da kiralanan eve götürülürken kalp krizi geçirip öldüğünü söylediler. Bu sebeple, Turgut Ailesi'nin, "Önce bizi telefonla görüştürün" talebinin gerçekleştirilemediği de belirlenmiş oldu.

ELBİSELERİNDEN BELİRLENDİ

İfadelerden yola çıkan KŞB görevlileri, Turgut'un cansız bedenine Pendik, Ballıca'da ulaştı. Ormanlık araziye gömülen ve hızla çürüdüğü görülen işadamı, üzerindeki kıyafetlerinden teşhis edildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nce yapılan incelemelerin ardından ceset, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Mehmet Turgut'un ölüm nedeni uzmanların incelemesinin ardından netleşecek. Bu arada ifadesi alınan şüphelilerden biri dün serbest bırakıldı.

Mehmet Turgut iş dünyasının ünlü simalarındandı.