İstanbul ve birçok kentte okullar tatil edildi. TEM‘de tipiden 60 araç birbirine girdi, otoyol kapandı. Gece de FSM’de zincirleme kaza oldu. Sabah saatlerinden itibaren ise TEM otoyolu Maslak mevkiinde yoğun yağış nedeniyle trafik aksayarak devam ediyor...

HAYAT FELÇ!

Lapa lapa yağan kar, tüm Türkiye’de yaşamı felç etti. İstanbul ve birçok ilde okullar tatil edildi, kar yağışı nedeniyle özellikle trafikte büyük sıkıntılar yaşanıyor.

60 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ!

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zorluklar yaşarken, TEM Otoyolu’nun Celaliye Mevkii’nde etkili olan kar ve tipi zincirleme kazalara neden oldu. 60 aracın karıştığı kazada 12 kişi yaralanırken, otoyolun Edirne istikameti ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri, küçük araçların emniyet şeridinden geri dönmesini sağlarken, araçlar 7 kilometre mesafedeki Kumburgaz üzerinden E-5 Karayolu’na yönlendirildi.

E-5'TE 10 TIR ZİNCİRLEME KAZA YAPTI!

Gece de FSM Köprüsü Anadolu-Avrupa istikametinde 10 TIR ve otomobil birbirine girdi. İki kişinin yaralandığı kaza yüzünden köprü trafiği çift yönlü durdu.

METROBÜSLER DE STOP ETTİ

İstanbul’da etkisini artıran tipi trafiği kilitledi. Beylikdüzü-Avcılar metrobüs hattı durdu. Yolcular yürümek zorunda kaldı. Kentin ana arterlerinde trafik durma noktasına gelirken, araçlar adım adım ilerlemek zorunda kaldı. Yoğun kar yağışı yüzünden Zincirlikuyu’dan Beşiktaş’a giden araçların yolda kaydığı belirtildi.

 

KAR BUGÜN DAHA DA ARTACAK

Yoğun kar yağışının, bugün ve perşembe gecesi kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, yoğun kar yağışının cumartesi gününe kadar süreceğini açıkladı. İstanbul’da kar kalınlığının 10 ila 25 santimetreyi bulması bekleniyor. Dün en yüksek 2 derece olması beklenen hava sıcaklığı ise geceden itibaren sıfırın altına düştü. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak süreceği tahmin ediliyor. Yetkililer, kar ve dona karşı tedbirli olmaları için vatandaşları uyardı.

 

İDO, şehir hattı vapur ve 208 THY seferi iptal

İSTANBUL Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. İDO’dan alınan bilgiye göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamadı. Bugün de 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, saat 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu. Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri iptal etti. Bu arada THY dün 208 iç ve dış hat seferinin iptal edildiğini açıkladı.