Başak KAYA/ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kendisinin ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın odasında böcek sinyali bulunmasının sorumluluğunun TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek’te olduğunu söyledi. Grup Başkanvekili Levent Gök imzasıyla TBMM Genel Sekreterliği'ne de başvuran CHP, ana binada CHP grubuna ait tüm odaların dinlemeye karşı kontrol edilmesini istedi.

Grup başkanvekili seçildikten sonra ana binaya taşınmak için eski odasındaki taşınma işlemlerini hızlandıran Özel, "Yeni taşınacak isme temiz oda bırakmak için arama yaptırdım. Balbay'ın odasında böcek bulunan yerde, 70x200 Atatürk fotoğrafının olduğu yerin hemen köşesinde sinyal geldi. Kırmızı yandı. Bize şu an çalışmadığı, inaktif olduğu ancak zamanında veri aktardığı söylendi" dedi ve şunları söyledi:

‘’Bu odada bir yıl 3 ay oturdum. Eski TBMM Başkanı Çiçek, ya bana böcekli oda teslim etti ya da odama böcek konmasına engel olamadı. İdari, siyasi ve diğer her türlü sorumluluğunu taşıması lazım. Yeni yapılmış binada Çiçek'ten odamı teslim aldım. İçinden böcek çıkıyor. Her türlü idari ve hukuki sorumluluğu Çiçek taşıyor. İki odaya bakıldı. İkisinde de aynı çerçevenin aynı bölgelerinde böcek var. Belki de seri imalat. 520 odanın 520'sinde de olabilir. İktidar-muhalefet ayrımı yapılmadan herkesi dinlediklerini düşünüyorum’’