BAŞAK KAYA/ANKARA
Erdoğan AKP’nin hükümeti kuramaması durumda ikinci olarak görevi CHP’ye vereceğini açıkladı. Erdoğan’ın diğer iki parti arasında uzlaşı çıkmadığı için, MHP ve HDP liderlerine hükümeti kurma görevi vermeyi düşünmediği de öğrenildi.

Erdoğan’dan koalisyon şartı!

Erdoğan’dan koalisyon şartı!


 

TBMM 23 Haziran’da toplanacak ve yemin töreni yapılacak. 28 Haziran’da Başkanlık Divanı için adaylar belirlenecek. 3 Temmuz’da ise Meclis Başkanı ile birlikte Başkanlık Divanı belirlenecek. Sonraki 45 gün içinde de hükümet kurma çalışmaları başlayacak.

Erdoğan büyük koalisyon istedi!

Erdoğan büyük koalisyon istedi!


 

ÜÇ SEÇENEK SICAK
Erdoğan’ın CHP’nin tutumunu ve kırmızı çizgilerini öğrenmek için bu görüşmeyi istediği belirtildi. Görüşme Erdoğan’ın çıkış arayışı olarak da yorumlandı. Erdoğan’ın üç koalisyon seçeneğine sıcak baktığı belirtildi. İlk seçenek AKP ile CHP… İkinci seçenek AKP-MHP ve üçüncü seçenek de CHP-MHP ve dışarıdan destekli HDP koalisyonu…

CHP’nin eski vekilinden flaş uyarı

CHP’nin eski vekilinden flaş uyarı


 

TELEFON TRAFİĞİ
Erdoğan Baykal görüşmesinin Erdoğan’a yakın çevresinden gelen telkin üzerine gerçekleştiği de öğrenildi. Erdoğan bu görüşü olumlu buldu ve kurmayları Baykal’ı gece 24.00’te aradı. Görüşme talebiyle ilgili olarak Baykal Kılıçdaroğlu’na ulaşmaya çalıştı. Ancak ulaşamadı. Sabah erken saatlerde görüşebildi.

AKP’nin kurucusu bombayı patlattı

AKP’nin kurucusu bombayı patlattı


 

Kılıçdaroğlu görüşmenin yapılmasında bir sakınca görmedi ancak ‘’Saray dışında olsun’’ dedi. Baykal da bu şartla görüşmeyi kabul etti. Erdoğan Baykal’ı Cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılan Dışişleri konutuna davet etti. Baykal görüşmenin gizli kalmamasını da istedi ve Cumhurbaşkanlığı bunu üzerine daveti medyaya açıkladı.

Demirtaş ateş püskürdü

Demirtaş ateş püskürdü