Dağlıca'daki hain saldırının dün saat 15:00'da gerçekleştiğinin ortaya çıkması gözleri Başbakan Davutoğlu'na çevirdi. Başbakan ile ilgili ortaya birbirinden vahim 2 iddia atıldı. Birincisi Davutoğlu'nun saldırıyı bilmesine rağmen maçı izlemeye devam etmesi, ikincisi ise saldırıdan çok geç haberdar edilmesi...

SORU İŞARETLERİ ÇOĞALDI!

Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırılarından birisiyle karşı karşıya kalırken sosyal medya başta olmak üzere kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliği kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Saldırı ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmaması da iddiaları artırdı. Bu iddiaların arasında en çok konuşulanlardan birisi de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söz konusu saldırıyı ne zaman öğrendiği oldu.

O iddia Meclis gündeminde

İddia Meclis gündeminde

SALDIRI SAAT 15:00'DA İDDİASI!

Terör örgütüne yakın haber kaynakları söz konusu saldırıya ilişkin ilk iddiaları dün saat 18:00 sıralarında geçti. Örgüte yakın haber sitelerinde 15 askerin şehit edildiği duyuruldu. O saatlerde Başbakan Davutoğlu ise Ankara'dan geldiği Konya'da maç izlemeye hazırlanıyordu. Konya Torku Arena stadındaki Türkiye- Hollanda maçı saat 19:00'da başladı.

DAVUTOĞLU HABERİ SAAT 20:45'DE ÖĞRENDİ!

Maçı sonuna kadar stadyumda izleyen Davutoğlu iddiaya göre acı haberi müsabakanın bitimine dakikalar kala yani saat 20:45 sıralarında aldı. Başka bir deyişle PKK'nın saat 19:00'da duyurduğu alçak saldırıyı Başbakan bundan tam 1 saat 45 dakika sonra aldı.

Haberi alan Davutoğlu derhal Ankara'ya hareket etti. Saat 21:15 sıralarında Ankara'ya inen Başbakan, güvenlik zirvesini 21:45 sıralarında topladı.

SALDIRIDAN MAÇ ÖNCESİ HABERİ VARDI İDDİASI!

Davutoğlu'nun verdiği geç 'refleks' başka bir iddiayı da gündeme taşıdı. Saldırı ile Davutoğlu'nun haberdar edilmesinin arasındaki 5 buçuk saatlik zaman zarfı "Davutoğlu'nun saldırıdan haberi var mıydı?" iddialarına neden oldu.

Dağlıca sessizliği!

Dağlıca sessizliği!



Dağlıca'dan gelen haber ülkeyi ayağa kaldırdı

Dağlıca'dan gelen haber ülkeyi ayağa kaldırdı