SÖZCÜ / ANKARA

Dağlıca saldırısının olduğu saatlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye-Hollanda milli maçına gitmesiyle ilgili iddialar TBMM gündemine taşındı.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Başbakan Davutoğlu’na “Yanınızda dünyası karartılmış bir şehit çocuğuyla katıldığınız, sevinç çığlıkları atarak mutluluk pozları verdiğiniz dakikalarda terör örgütünü 15 şehit olduğunu açıkladı” bilgisini sordu. TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesinde, Davutoğlu’na şu sorular yöneltildi:

Davutoğlu muamması!

Davutoğlu muamması!

TALİMAT MI VERDİNİZ?

“Aradan saatler geçmesine rağmen, şehit sayısının açıklanmama nedenleri nelerdir? Şehit ve yaralı sayılarının açıklanmaması için Genelkurmay Başkanlığı’na herhangi bir talimat verilmiş midir?

NEDEN KESMEDİNİZ

Saat 15.00’da gerçekleştirilen ve saat 18.00’da açıklaması yapılan saldırıya rağmen, programınızı kesmeyerek milli maça gitme nedenleri nelerdir? Bu konuda, aynı saatlerde Cumhurbaşkanı bir girişimde bulunduğu için maç izlemek seçeneği mi değerlendirilmiştir?

TSK-MİT HABER VERDİ Mİ?

Saat 15.00’da yapılan saldırıyla ilgili Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ilgili birimlerini tarafınıza haber vermiş midir? Milli maça bu saldırıdan haberdar olarak mı, yoksa olmadan mı gittiniz?

PKK SİLAH STOKLARKEN SİZ NE YAPTINIZ

Cumhurbaşkanı katıldığı bir televizyon programında “çözüm sürecinde terör örgütünün silah stoku yaptığını” söyledi. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise bu süreçte, çözüm süreci adına neler yapılmıştır? Silahların stoklandığına dair devletin herhangi bir biriminde herhangi bir bilgi elde edilememiş midir? Bilgi edilmesine rağmen, hazır çatışmasızlık ortamı varken bu stoklama nasıl engellenememiştir? Yoksa bu durum, Oslo’da söylenen ve yurttaşlarımızın hafızasına kazınan “şehirlerin altını bombalarla doldurdunuz” diyerek önlem almama, konuyu ağırlığınca değerlendirmeme biçiminde mi ele alınmıştır?”