Haziran seçimlerinden %13.1’lik oy oranıyla büyük başarı kazanan HDP, İstanbul’da Selahattin Demirtaş, Van’da ise Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla kutlama yaptı.

The Guardian: Kürt Obama Türkiye'nin yeni yıldızı

The Guardian: Kürt Obama Türkiye'nin yeni yıldızı


İşte Demirtaş'ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

Bundan sonra bu zaferin sorumluluğuyla yola devam edecek arkadaşlarımı selamlıyorum. Kolay olmayacağını biliyorduk. Ama bu kadar seviyesizce, ahlaksızca saldırılarla karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Seçim programımızı herkes anlatmaya çalıştık, halkımızdan destek istedik.
Özgür yarınlarımızı kuralım dedik. Tek suçumuz buydu işte. Gözaltılar, tehditler, bombalamalar. Bütün bunları nedeni buydu işte.

Seçim Sonuçları analizi: Erken seçim mi olacak?

Seçim Sonuçları analizi: Erken seçim mi olacak?


“O AKLI BİZE SEN VERDİN”

Cumhurbaşkanı başbakan olduğu dönemde "barajı biz koymadık ki biz kaldıralım" dedi. Ortada üst akıl falan yok. Hatırlarsan sen bize demiştim. “Baraj korkunuz yoksa parti olarak gir” demiştin, o aklı sen bize vermiştin. Meğerse kendisindeki son akılmış onu da bize vermiş. Barajı aşacağımızı düşünmüyorlardı. Bedava 80 vekilin hayalini kuruyorlardı.

Yüzlerce arkadaşımızı bu yolda kaybettik. Bütün bunlara rağmen inançla, kararlılıkla savaştınız, yılmadınız. Tarihi bir seçim oldu. Ya Türkiye tek adam diktasına teslim olacak ya da özgürlüklere doğru yürüyecekti. Yenilenler yalancılar oldu. Yenilenler iftira atanlar oldu.

Demirtaş'tan ilk açıklama

Demirtaş'tan ilk açıklama


“KURAN’I KERİM YALAN SÖYLEYENİ ÇARPIYORMUŞ İŞTE”

Allah’ın yüce kitabı Kuran’ı Kerim yalan söyleyeni çarpıyormuş işte. Tutmuyormuş yalanlar. Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak için barajı aşmaya çalışmadık. Güvensizlik ortamına karşı hamle yaptık.

Yeni hükümet nasıl kurulur? İşte senaryolar

Yeni hükümet nasıl kurulur? İşte senaryolar