Deniz AYHAN/ANKARA

Bakan Mevlut Çavuşoğlu yüzlerce kişinin içinde çok ilginç bir itirafta bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın, kendisine 2. çocuk için baskı yaptığını açıkladı.

Bu baskı sonucu eşine seslenip çocuk isteyen Çavuşoğlu, ''Hanıma baskı yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve eşi de baskı yapıyor. Buradan hanıma söylüyorum. Sözünde dursun'' dedi. 47 yaşındaki Çavuşoğlu 22 yıllık evli ve 21 yaşında bir kız çocuğu sahibi.

ÇOCUK İSTEDİ

Önceki, gece Hollanda'nın Lahey kentinde Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği toplantısına katılan Çavuşoğlu, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan eşinden yeni çocuk istedi ve şöyle dedi:

"İstikrarın önündeki tehdit nüfus. Daha doğrusu yaşlılık. Şimdi diyebilirsiniz ki 'sayın bakan böyle konuşuyorsun, senin kaç çocuğun var. Utanarak derim ki bir... Hanıma hala baskı yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız baskı yapıyor, Emine hanım baskı yapıyor. Buradan sizler aracılığı ile hanıma söylüyorum. Sözünde dursun. Son çare böyle oldu. Durmak yok yola devam. Çoğalmamız lazım. Bir ülkenin en büyük gücü, en büyük potansiyeli genç nüfusu, dinamik nüfusudur''

22 YILLIK EVLİ

Bakan Çavuşoğlu eşi Hülya Çavuşoğlu ile 22 yıllık evli ve 21 yaşından Eylül İrem isimli bir kız çocuğu sahibi... 1993 yılında “Avrupa Birliği uzmanlığı” kursu için Londra'ya giden Çavuşoğlu, eşiyle burada tanıştı ve 19 Eylül 1993’te evlendi. Bir yıl sonra da 20 Eylül’de kızı Eylül İrem doğdu.