Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Amerika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Küba lideri Raul Castro ile olan görüşmesine de değinen Erdoğan "En önemli olan halkın devrimidir. Silahlı devrim değil. Halk sandıkta devrim yapar ve onun için de mutlu olur. Yoksa silahla yapılan devrim, devrim değildir." diye konuştu.
Kolombiya, Küba ve Meksika’yı kapsayan Latin Amerika seyahatini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Raul Castro'yla yaptığı görüşmeye ilişkin "Küba’da ‘2 devrimci sohbet etti’ diyorlar..." sorusuna Erdoğan  "Ben de şöyle söylüyorum: En önemli olan halkın devrimidir. Silahlı devrim değil. Halk sandıkta devrim yapar ve onun için de mutlu olur. Yoksa silahla yapılan devrim, devrim değildir. Bunu tabii ben söyledim, Raul Castro değil." diye yanıt verdi.

"OBAMA'YLA ÖNCELERİ ARAM İYİYDİ"

Erdoğan; ABD Başkanı Barack Obama’yla ilişkileri için ise “Obama’yla ilk göreve geldiği dönemde aram çok iyiydi. Hatta biliyorsunuz bizi ‘Beyaz Ev’ denilen yerde ailece ağırladılar. Orada birebir toplantılar yaptık. Bütün bu görüşmelerden sonra baktık mesele anlayamadığım şekilde farklı gelişmeye başladı” dedi.