MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında dün Aydın ve Denizli’de miting yaptı. Bahçeli’nin hedefinde Başbakan Ahmet Davutoğlu vardı. Davutoğlu’nun, MHP’nin de ortak olduğu koalisyon hükümetleri döneminde milli gemilerin olmadığı yönündeki sözlerini hatırlatan Bahçeli, “Gemiden kastın bakan ve başbakan çocuklarının filolarıysa, bizim ne milli, ne de gayri milli gemiciğimiz olmuştur. Davutoğlu, Erdoğan’ın limanında bağlı olan üstüne kayıtlı gemileri milli olarak görüyor ve bunu da yutturacağını sanıyorsa hak ettiği cevabı alacaktır. Davutoğlu’nun ayarı bozulmuş, şaftı kaymıştır. Unvan konusunda rekor kırmış, kartvizitinde boş yer kalmamıştır” dedi.


“ERDOĞAN KENDİ İKBALİNİ DÜŞÜNÜYOR”
AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren MHP lideri Bahçeli, “Türkiye ekonomisi yoğun bakımdadır. Erdoğan sizden yürütmüş vakıflara gizlemiştir. Erdoğan’ın oğlu parlak bir işadamı olurken sizlerin çocukları işsizlik yaşamaktadır. Bakanlar 700 bin liralık kol sa-ati takarken siz ekmek peşindesiniz. Sanki başkanlık gelirse Türkiye şaha kalkacaktır.
Erdoğan sizlerin meselelerine kafa yormak yerine kendi ikbalini
düşünmektedir” diye konuştu.


“BATIŞIN KAPISINI ARALADILAR”

MHP lideri, çözüm sürecinde ‘barış’ diyen iktidarın ‘batışın kapısını araladığını’ da ileri sürerek, şöyle devam etti: “Teröriste ‘dağdaki genç’ dediler, şehit analarını bir kez daha ağlattılar. Mehmetçiklerini ensesinden vuranlarla BOP kafesine girdiler. İslam’a zehir saçan, kin kusan kiralık tetikçilerle aynı yolun yolcusu oldular. Bu ağır tahribata yol açan işbirlikçilere yol gösteren saldırganlara yardım eden uyduruk Başbakan ve saraya çöreklenen 17-25 Erdoğan’dır.” Elif DEMİRCİ (DHA)